Youth cup 2015 aankomende zaterdag

De tweede editie van de Youth Cup Deventer beloofd een waar spektakel te worden. Door deelname van 12 (inter)nationale topploegen is het toernooi in no time uitgegroeid tot een regionale trekker voor scouts en voetballiefhebbers van spelers onder 13.Nadat Sportclub Deventer een compleet gerenoveerd sportpark behuisde en daarnaast een constante groei zag bij haar jeugdafdeling, vond hoofdtrainer Roy Beumer het tijd voor een spraakmakend evenement om zo de vereniging goed op de kaart te zetten.

De Youth Cup was geboren en Beumer ging aan het werk om enkele grote namen naar het nieuwe jeugdtoernooi voor voetballers onder de 13 te halen. Door het binnenhalen van de grote Belgische ploegen RSC Anderlecht en Club Brugge werd de eerste editie direct als een groot succes gezien. Naast deze twee topploegen, welke tevens de finale speelden, gewonnen na penalty’s door Club Brugge, namen ook Cambuur, FC Emmen, De Graafschap, Roda JC, SV Schalkhaar en gastheer Sportclub Deventer deel.

De tweede editie beloofd een nog groter spektakel te worden. De twee Belgische finalisten zijn beiden weer aanwezig, Club Brugge wil haar titel verdedigen, waar RSC Anderlecht de 80cm grote wisselbeker dit keer naar Belgie mee wilt nemen. Maar er is dit keer grotere concurrentie dan in 2014. Door deelname van Vitesse, FC Twente, AZ, FC Groningen en Cambuur is de nederlandse top dit keer ook aanwezig. Daarnaast komen de Duitse gasten van Rot Weiss Essen en de gerenommeerde voetbalschool MS Talents(zij speelden onlangs nog 3-3 bij Red Bull Leipzig). Uit Ierland ontvangt Sportclub Deventer de voetbalschool de Total Footbal Academy uit Ierland. Als laatste treden ook de Deventer amateurclubs SV Schalkhaar(2e divisie) en Sportclub Deventer weer aan. Een totaal van 12 fantastische ploegen met spelers uit 2002 die gaan strijden om de Youth Cup.

Twee groepen van zes ploegen zullen gaan strijden op drie velden. Dit alles zal plaats vinden op 16 mei as en de eerste wedstrijden vangen aan om 9:30 uur. De finales beginnen om 15:00 uur waarna de grote finale aan zal vangen om 16:00 uur.

Informatie over de Youth Cup Deventer is te vinden op

Internet: www.youthcupdeventer.nl