Westrijdverslag 1e elftal: Sportclub Deventer – SV Wissel

Sportclub Deventer heeft gisteren karakter getoond in het duel met SV Wissel. Na een half uur stond er een 0-2 achterstand op het scorebord en waren Mickey Kuper en Keimpe van der Meulen al geblesseerd uitgevallen. Met veel inzet boog de vijfdeklasser de stand nog om (4-2).

Door blessures en een schorsing moesten tweede elftal spelers Thijs de Vries en Thijs Berghuis hen vervangen. Zij hadden echter ’s ochtends al een wedstrijd gespeeld. Beide jongens werkten zich absoluut verdienstelijk een slag in de rondte. In de warming up was Rick Jeurnink ook al afgevallen, waardoor de zeventienjarige Jeroen Kok wederom in de basis mocht starten.

Knullig
Na vier minuten stond het al 0-1; een goede actie van de beste speler van Wissel. Die ging makkelijk zijn man voorbij en gaf strak voor. Bij de tweede paal kon de bal vrij ingetikt worden. Knullig verdedigen. Dit was ook het credo bij de 0-2. Sportclub Deventer leed balverlies op de helft van de tegenstander en de nummer 11 kon vanaf de middenlijn zorgeloos richting doelman Koers en de 0-2 binnen schuiven.

Sportclub toonde karakter en vlak voor de rust dribbelde Elvis Selimovic zich tussen drie man door en stiftte de bal beheerst over de doelman voor de aansluitingstreffer. Twintig seconden na de rust schoot Selimovic hard op doel en de doelman kon niet klemmen. De losgelaten bal werd meedogenloos in het dak van het doel geschoten door Dillen Kornet, 2-2.

Solo
SV Wissel kwam er de tweede helft nauwelijks meer aan te pas. Het centrale duo achterin bij Sportclub, Bjorn Achtereekte en Danny Nap, hielden de deur op slot en keeper Koers hoefde slechts eenmaal op te treden. Een kopbal van de jonge spits van Wissel eindigde op het dak van het doel. Vlak hiervoor had Selimovic de score al in het voordeel van Sportclub gebracht. Na een goede solo werd hij al dan niet getoucheerd en ging liggen. De penalty schoof hij zelf binnen voor de 3-2.

Tien minuten voor tijd gooide Martin Kok alles van zich af en pegelde de bal rücksichtslos achter de doelman. De 4-2 was een terechte afspiegeling van de wedstrijd en de kampioensstrijd met Davo en Lettele kan hierdoor worden voortgezet. Komende zondag mag Sportclub op bezoek bij de huidige nummer drie Lettele en kan het zich revancheren voor de beschamende 2-5 thuisnederlaag eerder dit seizoen.

Competitie 5H: Sportclub Deventer – SV Wissel 4-2 (1-2)
Doelpunten Sportclub: Elvis Selimovic (2), Dillen Kornet, Martin Kok

bron: deventervoetbal.nl