Wedstrijdverslag: VV Emst 1 – Sportclub Deventer 1

Sportclub Deventer wist in en tegen Emst niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel. In één van de slechtste duels van Sportclub werd tegen de lastige laagvlieger alleen het laatste half uur hard genoeg gewerkt om een bevredigend resultaat te behalen.

Doordat concurrent Davo verloor van stadgenoot Go Ahead stijgt Sportclub Deventer wel weer naar de eerste plek in 5H. De Deventer formatie begon met zowel Keimpe van der Meulen en Elvis Selimovic in de spits, waardoor er relatief veel ruimte op het middenveld kwam. Hierin was echter te weinig beweging, waardoor Sportclub niet echt aan haar eigen spel toekwam.

Matig
Toch kwam Sportclub snel op voorsprong. In de achtste minuut werd een corner slecht weggewerkt en rücksichtslos binnen geknald door Selimovic: 0-1. Tot aan de rust was het spel matig en kwamen passes niet aan, mede door het belabberde hobbelveld in Emst. In de kleedkamer werden de puntjes goed op de i gezet en werd er meer van de spelers geëist.

Toch stond Sportclub tien minuten na de rust met 2-1 achter. Beide goals waren discutabel, maar werden geteld door de warrig leidende scheidsrechter. Een sterk spelend Sportclub had deze doelpunten sowieso niet tegen gekregen! Aangemoedigd door het thuispubliek werd Emst opgehitst en vocht het voor iedere halve centimeter.

Rollertje
Toch wist Sportclub vijf grote kansen te creëren, maar doelpogingen van Martin Kok, Dillen Kornet en Selimovic werden niet tot doelpunt gepromoveerd. Een rollertje na een goede actie van Kok werd door de keeper dramatisch door zijn eigen benen over de doellijn gewerkt, waardoor er 2-2 op het scorebord kwam te staan.

Tot de 90e minuut vocht Sportclub voor meer en koos Emst er, om onbegrijpelijke redenen, voor om het punt te koesteren, 18 of 20 punt. De winnende viel niet, waardoor Sportclub na zeven achtereenvolgende winstpartijen een puntendeling bij moest schrijven. Hierdoor komt het op doelsaldo bovenaan te staan naast Davo met 53 punten.

Er resten nog drie wedstrijden om uit te maken wie kampioen wordt en komend seizoen in de vierde klasse mag uitkomen.

Competitie 5H: Emst – Sportclub Deventer 2-2 (0-1)

(Bron deventervoetbal.nl)