Wedstrijdverslag van de 1e overwinning van de E7M

Zaterdag 25 november 2014, deze dag gaat de geschiedenis in….Onze eerste overwinning!, 0-1 uit tegen RDC E4!
Gezien de posities op de ranglijsten van beide teams, was verwachting al dat het wel eens een leuke en spannende wedstijd kon worden. Deze verwachting werd waargemaakt, en hoe!
We begonnen degelijk, waren scherp in de duels en voetbalden goed in onze posties. Tot aan de rust bleef het 0-0, met een paar gevaarlijke momenten voor ons.
In de rust gaf de trainer aan dat we best wat meer durf mogen hebben als we aanvallen. We mogen af en toe best schieten op goal.
De instructie van de trainer was niet tegen dovemansoren gericht. We werden steeds gevaarlijker op de helft van de tegenstander.
De meisjes van RDC gaven niet op en bleven voetballen. Hierdoor ontstond een spannende situatie waarbij onze keeper op het nippertje de bal nog voor de doellijn weg kon “grabbelen”.
Het lukte uiteindelijk om te scoren. De goal viel uit de “rebound” na een mooi schot welke in eerste instantie nog gekeerd kon worden door de keeper van RDC .
Het spel bleef op en neer golven waarbij de meisjes van Sportclub het betere van het spel hadden. In de laatse 10 minuten werd duidelijk dat we alles hadden gegeven en de vermoeidheid erin begon te sluipen. Dit losten de meiden heel knap op door “een muur te metselen” in de verdediging.
Door heel koel en zakelijk te blijven werd voorkomen dat de tegenstander nog kon scoren, en nemen wij de eerste 3 punten van dit seizoenmooi mee naar huis!
Het zoet van deze overwinning smaakt naar meer!