Wedstrijdverslag Sportclub Deventer – VV Emst

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Sportclub Deventer gisteren tegen laagvliegend Emst. De ploeg had nog maar acht punten weten te behalen, maar de historie liet weten dat ‘Emst thuis’ nooit heel erg makkelijk is. Dat bleek deze wedstrijd ook weer een waarheid als een koe.

Vanaf de eerste minuut groeven de bezoekers zich in rond ‘de zestien’ en hoopte men op een spaarzame counter middels hun enige diepe man. Voor de rust werd deze speler een paar keer gevonden, maar kansen konden niet worden gecreëerd. Slechts twee schoten van afstand brachten doelman Koers in verlegenheid. Sportclub regeerde en zette de aanvallers, via goed spel, via de zijkanten regelmatig voor het doel. Maar uiteindelijk werd het netje niet gevonden.

De tweede helft was een aaneenschakeling van kansen voor Sportclub, maar de bal wilde er niet in. Kansen voor Selimovic, Kornet en Kok werden niet tot doelpunten omgezet. Uit drie counters kon Emst nog gevaarlijk worden, maar het kwam uiteindelijk tot één grote kans. Koers keepte echter wederom ijzersterk en hield zijn doel schoon. Toen in de 94e minuut het publiek al genoegen nam met een puntendeling kreeg Emst zomaar een penalty.

De bal werd tegen de hand van Raymond Verbeek geschoten en dus een terechte strafschop. Doelman Koers wilde niet verliezen en met een knappe redding ranselde hij de bal uit de hoek. In de 97e minuut werd de bal voor het laatst ingebracht in het doelgebied van Emst, maar de bal leek te hard. Keimpe van der Meulen bracht het speeltuig alsnog in vanaf de linkerkant en met een rare boog werkte Elvis Selimovic de bal, via de onderkant van de lat, in het doel.

‘Een meer dan terechte zege, maar wat was het een benauwde middag’, oordeelde coach Roy Beumer achteraf. In diezelfde ontlading kwam ook nog het bericht dat Davo had verloren van Go Ahead en Sportclub zodoende samen met Davo als koploper de winterstop.

5H: Sportclub Deventer – Emst 1-0 (0-0)
Doelpunt Sportclub: Elvis Selimovic

Opstelling Sportclub: 1 Koers, 2 O. Kornet (72′ 14 Van der Meulen), 3 Roroa, 4 Nap, 5 Kuper; 6 Chann, 8 Vos, 10 Aslan (76′ 12 Rekveld); 7 D. Kornet (62′ 15 Verbeek), 9 Selimovic, 11 Kok

Bron: deventervoetbal.nl