Wedstrijdverslag: Sportclub Deventer – V en L

Nadat Sportclub Deventer vorige week bij Epse een moeizame overwinning uit het vuur had gesleept, stond gisteren de thuiswedstrijd tegen V en L op het programma. Deze ploeg beschikt over voetballende kwaliteiten en zoals zoveel ploegen in deze klasse over een sterke scorende spits.

Sportclub Deventer was dus gewaarschuwd en moest proberen een sterk begin op de mat te leggen. Dit lukte behoorlijk; de Zandweerdclub probeerde zoals altijd in thuiswedstrijden voetballend tot scoringskansen te komen en deed dit heel behoorlijk. Van achteruit werd er, via het centrale duo Jeurnink/Roroa, de weg naar voren ingeslagen.

Kansjes
Ook de backs Danny Nap en debutant (en eerstejaars A-junior) Jeroen Kok, voerden de afspraak goed uit. Dit leidde tot enkele kansjes voor onder meer de spitsen Selimovic en Kornet. V en L wist niet echt aan voetbal toe te komen, alleen via de lange bal ontstonden er wat kansjes. Doelman Koers stond gelukkig veelvuldig in de weg of de voorhoedespelers van V en L hadden het vizier niet op scherp.

In de allerlaatste minuut van de eerste helft kreeg Sportclub Deventer nog een corner en deze werd scherp en hard voorgegeven door Danny Nap. Selimovic kopte sterk in, maar de bal kwam op de lat en viel via het hoofd van de doelman alsnog in het net, 1-0. Er werd in de rust op gehamerd om zo door te voetballen en om te proberen wat meer de tegenaanval eruit te halen.

Ruim tien minuten na de rust gleed Dillion Dean Rekveld een perfecte voorzet van de ingevallen Mickey Kuper binnen voor de 2-0. V en L moest toen gaan komen. Hierdoor kon Sportclub vrij snel zelfs de 3-0 aantekenen. Ditmaal was het Martin Kok die een scherpe counter van Sportclub Deventer binnen kon werken en zo de 3-0 op het bord zette.

Achterhoofd
V en L gaf echter niet op en, met in het achterhoofd dat het tegen Davo ook al eens van een 3-0 achterstand terug is gekomen, bleven de gastheren scherp. V en L kon ook scoren; na een goede aanval knalde de aanvaller de bal ‘rucksichtslos’ in het dak van de goal achter doelman Koers.

Hierdoor ging V en L nog meer aandringen en liet het grote ruimtes achterin. Hier wisten de snelle voorhoedespelers van Sportclub wel raad mee en in de laatste tien minuten wisten Dillen Kornet en Keimpe van der Meulen (2) een counter feilloos af te ronden om zo de 6-1 eindstand te produceren. Tussen deze goals door miste V en L nog een levensgrote kans op de aansluiting, maar het zat dit keer ook wel een beetje mee bij Sportclub Deventer.

Sportclub dient de ingezette lijn door te trekken, wil het de druk op Lettele en Davo blijven houden in de ranglijst.

Competitie 5H: Sportclub Deventer – V en L 6-1 (1-0)
Doelpunten Sportclub: Elvis Selimovic, Dillion Dean Rekveld, Martin Kok, Dillen Kornet, Keimpe vd Meulen (2)

Opstelling: 1 Danny Koers; 2 Jeroen Kok(61′ 15 Mickey Kuper), 3 Andy Roroa, 4 Rick Jeurnink(68′ 12 Sethi Chann), 5 Danny Nap; 6 Raymond Verbeek, 8 Halil Aslan, 10 Dillion Dean Rekveld; 7 Dillen Kornet, 9 Elvis Selimovic(64′ 14 Keimpe van der Meulen), 11 Martin Kok

bron: deventervoetbal.nl