Wedstrijdverslag: Sportclub Deventer – SV Terwolde

Sportclub Deventer bouwt aan de toekomst en dit was duidelijk zichtbaar afgelopen zondag. De meidenafdeling mocht zich presenteren en alle meiden kregen een nieuw trainingspak uitgereikt. Hierna begon de selectie aan haar warming up en ontving het de gasten uit Terwolde.

De hele wedstrijd was Sportclub Deventer de bovenliggende partij, al had het voor de rust veel last van het defensief ingestelde Terwolde. Het was opvallend dat ploegen die al uitgespeeld zijn nog altijd spelen om niet te dik te verliezen in plaats van lekker vrijuit op de aanval te spelen om te werken aan het eigen aanvallende spel. Sportclub had dus veel de bal en probeerde op hoog tempo de bal rond te spelen en de aanval te zoeken.

Blessuretijd
Terwolde groef zich in en hoopte op de lange bal en een fout achterin bij Sportclub. Dit foutje kwam en zo kwamen de bezoekers zelfs op 0-1. Een terugspeelbal op doelman Michel Voortman werd in de 32e minuut niet goed weggewerkt en de spits van Terwolde kon de bal oppikken en in de lege goal schuiven. In de blessuretijd van de eerste helft maakte de doelman van Terwolde een eveneens niet al te beste indruk en het matige schot van Martin Kok verdween achter de paal in het net.

Na rust was het eenrichtingsverkeer en hadden de gasten niets meer in te brengen. Kansen voor Martin Kok, Mickey Kuper, Sethi Chann, Wouter Vos en Dillen Kornet werden nu niet afgewerkt of dit keer wel goed gepakt door de doelman van Terwolde. Toch kon Kok na een uur spelen zijn tweede voor Sportclub aantekenen. Wederom na een assist van Sethi Chann zette Kok Sportclub op voorsprong, 2-1.

Fantastisch
In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd een van de vele zeer mooie aanvallen, na goed voorbereidend werk van Andy Roroa en Mickey Kuper, fantastisch afgerond door Dillen ‘Dillinho’ Kornet en hij zette hiermee de eindstand van 3-1 op het bord.

Komende week speelt Sportclub een thuiswedstrijd en dan komt Go Ahead op bezoek. De selectie hoopt op een sterk bezette en fanatieke Bult om samen met de twaalfde man te strijden voor opnieuw drie punten.

Competitie 5H: Sportclub Deventer – Terwolde 3-1 (1-1)
Doelpunten Sportclub: Martin Kok (2), Dillen Kornet

verslag en foto afkomstig van de website deventervoetbal.nl