Wedstrijdverslag: Sportclub Deventer – Go Ahead

Afgelopen zondag won Sportclub Deventer van stadgenoot en rivaal Go Ahead. De bezoekers kwamen vol strijd en passie naar de Zandweerd en wisten het Sportclub Deventer erg moeilijk te maken.

Na negentig minuten stond er een 3-1 overwinning op het bord en kon alles wat Sportclub lief was opgelucht ademhalen. Doordat concurrent Davo ook knap wist te winnen bij Lettele, moet er komende zondag nog volop aan de bak worden gegaan op bezoek bij Wilp.

Al na vier minuten viel de eerste goal bij Sportclub – Go Ahead. Een goede corner van Dillen Kornet werd kiezelhard achter de doelman gekopt door Bjorn Achtereekte. Hierna volgden er circa vijf goede kansen voor Sportclub om de score uit te breiden, maar de afwerking was simpelweg niet goed genoeg. Kansen voor Elvis Selimovic, Wouter Vos en Dillen Kornet werden niet tot doelpunt gepromoveerd.

Lange bal
Sportclub speelde veelal met de lange bal, dit om de strijd op het middenveld over te slaan, waar Danny Nap en Sethi Chann beiden niet fit aan de wedstrijd begonnen. Met Mickey Kuper en Andy Roroa heeft Sportclub twee spelers met goede lange ballen van achteruit, dus werd er zo voor gevaar gezorgd.

Vlak voor de rust kwam Go Ahead een keer goed door over hun rechterkant. Kuper was nog voorin na het nemen van de corner en de snelle rechtsbuiten was direct weg en kon een scherpe voorzet afleveren. Deze werd in eerste instantie nog gered door doelman Michel Voortman, maar de rebound werd knap binnen getikt door de geslepen ouwe rot Dennis Kamphuis, 1-1.

Korte hoek
Na de rust was het voetballend iets meer verzorgd, maar wel van beide kanten. Go Ahead beschikt ook over een technisch begaafde ploeg en had toch als enige (twee keer) van Davo gewonnen. Toch kon Sportclub op 2-1 komen toen Kuper op links goed doorkwam en waar iedereen verwachtte dat hij de bal terug zou leggen schoof hij het speelgoed zelf in de korte hoek achter de doelman langs. Vlak hierna werd Mitchel Kiffen nogal hard onderuit gehaald door Andy Roroa.

De scheidsrechter liet echter doorspelen, waardoor de emoties even hoog opliepen. Hierbij viel een rode kaart, waardoor Go Ahead met tien man door moest. Dit zorgde er voor dat het laatste gedeelte de bezoekers het moeilijker kregen en voorin, door het uitvallen van Kiffen en Kamphuis, niet veel meer konden doen. Daartegenover was Sportclub erg slordig in de aanval waardoor enkele grote mogelijkheden niet eens tot kans konden worden gepromoveerd.

image

Vlak voor tijd werd er wel een penalty gegeven, een presentje wat topscorer Selimovic wel uitpakte: 3-1. En de wedstrijd was gespeeld. Nu met de blikken vooruit op zondag, als de uitwedstrijd tegen Wilp op de agenda staat. Nog één keer vlammen in deze super spannende competitie!

Competitie 5H: Sportclub Deventer – Go Ahead 3-1 (1-1)
Doelpunten Sportclub: Bjorn Achtereekte, Mickey Kuper, Elvis Selimovic

verslag deventervoetbal.nl