Wedstrijdverslag: Sportclub Deventer 1 – VV Gorssel

Sportclub Deventer wist afgelopen zondag koploper Davo tot op één punt te naderen door relatief eenvoudig te winnen van laagvlieger Gorssel. De gasten uit Gorssel hebben de laatste weken moeite om het elftal rond te krijgen en een fusie met buurdorp Epse ligt dan ook voor de hand.

Tot die tijd gooit Gorssel iedere week nog alles in de strijd om de punten. De sportieve wedstrijd werd simpel gewonnen door Sportclub Deventer met 5-1. Topscorer Elvis Selimovic wist wederom tweemaal het net te vinden. Het begin was zoals het de laatste weken het geval is voor Sportclub. Aftasten en de tegenstander ‘voelen’.

Kort hierna begon de stormloop op het doel van Gorssel. Door het opportunistische spel liet Sportclub echter wel wat ruimte achterin, waardoor de gasten middels lange ballen van de gebroeders Bruggeman nog drie keer gevaar konden stichten. Gelukkig voor Sportclub had de spits zijn vizier niet op scherp en wist twee grote kansen om zeep te helpen.

Kansenregen
Hiertegenover stond een ware kansenregen, maar de ballen van voornamelijk Selimovic wilden er niet in. In de 33e minuut was het dan wel eindelijk raak. Een knappe pass door het midden in de voeten van Selimovic liet hem knap om zijn tegenstander draaien en vrij voor de doelman hard in schieten, 1-0. Twee minuten later kon de doelman een hoge bal niet klemmen en de losgelaten bal werd eenvoudig door de rappe Martin Kok binnengetikt, 2-0.

Na de rust leek Sportclub door te gaan met scoren toen het een terechte strafschop kreeg, Selimovic was te gemakzuchtig en stifte de bal in de handen van de keeper. Weer twee minuten later kon Keimpe van der Meulen een mooi opgezette aanval met A-junior Imre Harkema beheerst afronden voor de 3-0. Het Gorsselse verzet was toen definitief gebroken. In de vijftigste minuut kon Wouter Vos alleen op de doelman af en gunde de goal aan spits Selimovic.

Monsterscore
Laatstgenoemde mocht het balletje breed in het lege doel schuiven, 4-0. Toen in de 62e minuut de ingevallen Dillion Rekveld de 5-0 mocht noteren op aangeven van Selimovic leek er een monsterscore in de maak. Niks bleek minder waar, de teller stokte en de thuisploeg kwam niet verder dan vijf. In een spaarzame aanval inclusief verdedigende fouten van Sportclub Deventer kon een speler van Gorssel de bal zomaar langs doelman Danny Koers schuiven en was de nul voor Gorssel van het bord.

Het laatste kwartier was het weer een kansenregen voor Sportclub Deventer, wat met mooi aanvallend spel via de zijkanten het doel bestookte. De bal wilde er niet meer in en de 5-1 werd als uitslag genoteerd. Door de 1-1 van Davo bij nummer drie Wissel is de spanning nog iets meer opgevoerd en volgt Sportclub Deventer met een puntje achterstand op de koploper in de strijd om het kampioenschap.

Gezien de fantastische reeksen die beide ploegen neerzetten, verdienen beide ook een plek in de vierde klasse. Komende week mag Sportclub Deventer proberen de achtste overwinning op rij te boeken in en tegen het stugge Emst.

Competitie 5H: Sportclub Deventer – Gorssel 5-1 (2-0)
Doelpunten Sportclub: Elvis Selimovic (2), Martin Kok, Keimpe vd Meulen, Dillion Rekveld.