Wedstrijdverslag Go Ahead – Sportclub Deventer

Wat er ook zou gebeuren bij de topper Davo – Lettele, er moest door Sportclub worden gewonnen op de Rielerenk bij Go Ahead om aan te sluiten bij de top.

De rood-gelen zitten dit jaar in de lift en hebben tegen onder meer Lettele laten zien een topploeg in de vijfde klasse te zijn. Met dit in het hoofd en de aanname dat het veld en weersomstandigheden niet optimaal waren, werd er afgereisd vanaf de Zandweerd zonder de zieke Sethi Chann. De wedstrijd begon scherp vanaf Go Ahead kant en met veel strijd en emotie werd geprobeerd een vroege openingstreffer te creëren.

Sportclub hield echter stand en wist juist op basis van strijd en duelkracht de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na ongeveer twintig minuten werd het spel ook verzorgder en werd Sportclub de betere ploeg. In de 37e minuut werd dit beloond toen de uitkomende Go Ahead keeper de bal zomaar in de voeten van Mickey Kuper legde. Vanaf 45 meter knalde Kuper de bal met een streep in de touwen en stond het 0-1.

rverbeek
Foto Pim Nauta/deventervoetbal.nl

Dribbelen
Door het slechte veld kwamen vrije trappen en corners slecht aan en hierdoor besloten Halil Aslan en Dillen Kornet tot een korte variant. Kornet kon zomaar naar binnen dribbelen en de bal in de lange hoek plaatsen, in de 42e minuut betekende dit 0-2. Voor de rust kreeg Go Ahead nog een levensgrote kans voor de aansluiting, maar de strijdlust zorgde ervoor dat de bal tot corner werd verwerkt.

Het eerste kwartier na de rust wordt overleven werd er gezegd in de kleedkamer. Dat was echter niet het geval. Go Ahead was niet bij machte gevaar te creëren en vooral Raymond Verbeek stond als een huis, waardoor de spitsen van de gastheren niet konden worden bereikt. Toch werd het, vlak na dit kwartier, 1-2, toen de spits sneller was dan Andy Roroa en doelman Koers kansloos liet.

Opmerkingen
Het zullen deze goal en de opmerkingen vanaf de kant geweest zijn die Roroa scherp maakten; vanaf de aftrap legde hij de bal over zestig meter perfect op de schoen van Martin Kok die zo oog in oog kwam met de Go Ahead doelman en Kok vergrootte de marge weer tot twee, 1-3. Hierna ging Go Ahead iets aanvallender spelen, maar verder dan wat vrije trappen rond ‘de zestien’ kwam het niet.

In de derde minuut van de blessuretijd viel een vrije trap van ver op het hoofd van de aanvoerder en waar Koers een balletje breed verwachtte, werd het leer knap in de korte hoek geplaatst en tot 2-3 gepromoveerd. Een terechte en goed gespeelde overwinning zorgde ervoor dat het gat met koploper Davo voor Sportclub drie punten blijft en er een gat met Lettele van eveneens drie punten gecreëerd is.

Zondag komt Emst naar de Zandweerd en gaat Sportclub weer 100% om de drie punten op De Zandweerd te houden met in het achterhoofd dit keer het duel Go Ahead – Davo.

Competitie 5H: Go Ahead – Sportclub Deventer 2-3 (0-2)
Doelpunten Sportclub: Mickey Kuper, Dillen Kornet, Martin Kok

OPSTELLING Sportclub: 1 Danny Koers; 2 Raymond Verbeek, 3 Andy Roroa, 4 Rick Jeurnink(56′ 15 Jeroen Kok), 5 Mickey Kuper(66′ 12 Dillion Dean Rekveld); 6 Wouter Vos, 8 Danny Nap, 10 Halil Aslan; 7 Dillen Kornet, 14 Keimpe van der Meulen(66′ 9 Elvis Selimovic), 11 Martin Kok

verslag: Deventervoetbal.nl