Wedstrijdverslag 1e elftal: V&L – Sportclub Deventer

Sportclub Deventer heeft gisteren de lastige uitwedstrijd in De Vecht tegen V en L met 2-6 gewonnen. De gastheren konden in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk voor doelman Michel Voortman komen, maar gelukkig stond deze goed in de weg.

Ook waren de voorwaartsen van V en L niet scherp genoeg. De 2-3 ruststand werd na de pauze vrij eenvoudig uitgebreid tot de 2-6 eindstand. Elvs Selimovic scoorde maar liefst vier keer voor Sportclub en bracht zijn seizoentotaal zo op 20. Martin Kok scoorde de overige twee doelpunten.

Fout
Al in de eerste tien minuten kon V en L gevaarlijk worden door de bal goed tussen de verdediging van Sportclub Deventer te steken. De voorzetten waren of niet scherp genoeg of de kansen werden niet benut. Bij de eerste de beste fout op het middenveld van V en L werd Selimovic weggestuurd en liet hij zien lekker in zijn vel te zitten, 0-1. Twee minuten later was het echter alweer gelijk toen de spits de bal goed meegaf op de rechtsbuiten en deze trok de bal hard en laag voor het doel. De bal kon simpel binnen getikt worden door de speler van V en L.

Een minuut later stond Sportclub alweer op voorsprong toen Selimovic zich goed vrij speelde in ‘de zestien’ en met buitenkant rechts de bal hoog in het doel werkte, 1-2. Weer een paar minuten later kon Selimovic via de rechterkant alleen op de doelman af. Hij was niet zelfzuchtig en schoof de bal in de voeten van Martin Kok voor de 1-3. Ook V en L wist het net nog te vinden. Een voorzet werd verlengd en slecht c.q. niet weggewerkt door de Sportclub defensie. Van dichtbij kon zo de 2-3 gescoord worden.

Vrijuit
Na de rust stond de verdediging iets beter van Sportclub en kon het vrijuit gaan spelen toen de ploeg deed wat er in de rust gezegd was, snel de 2-4 maken. Het was wederom Selimovic die een voorzet van Dillen Kornet bij de tweede bal binnen kon knallen. Tien minuten later ontstond er een onduidelijke situatie omdat sommige spelers in het veld een fluitje hoorden. Selimovic had als eerste door dat het geen fluitje was en snelde ‘de zestien’ in, waarbij hij door de voorstopper aan zijn shirt werd getrokken.

De penalty werd beheerst afgerond door Selimovic zelf, 2-5. Na ruim een uur spelen werd Kok weggestuurd door aanvoerder Danny Nap en ook hij kon nog een keer doel treffen, 2-6. Over de hele wedstrijd kregen beide ploegen aardig wat kansen, waarin Sportclub Deventer liet zien scherper te zijn in de afronding dan de gastheren. Hierdoor houdt Sportclub de aansluiting met koploper Davo en is het wachten op de ploeg die het eerst een foutje maakt in het verloop van deze competitie.

sc deventer 150Competitie 5H: V en L – Sportclub Deventer 2-6 (2-3)
Doelpunten Sportclub: Elvis Selimovic (4), Martin Kok (2)