Verslag vriendinnendag meidenvoetbal 2016

Het is vrijdag 1 april en de eerste mooie lentedag van dit jaar. Ruim vijftig meiden in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar komen samen bij sportclub om een potje te voetballen. Sommigen weten al lang hoe leuk deze sport is. Anderen komen voor het eerst met een vriendin mee om kennis te maken met het meidenvoetbal. Er staat een circuit klaar en de meiden trainen op slalom, penalty’s, dribbelen, kortom alle vaardigheden die een toekomstige voetbalster nodig heeft. Er is zelfs een panna-kooi en een ervaren voetbaltrainster Mirjam Scheepers geeft een professionele clinic. Voor wie even genoeg heeft van het voetballen is er tussendoor een breakdance clinic verzorgd door Jeftha Geluk, maar de meesten willen toch gauw weer terug naar het voetballen. Onder de nieuwe deelnemers blijken echte talenten te zitten en die worden beloond met een medaille.

VriendinnendagAls afsluiting van deze geslaagde dag gaan alle meiden op de foto en worden er in een recordtempo stapels pannenkoeken naar binnen gewerkt.

Daarna gaan allen naar huis met de wetenschap dat voetbal de leukste, stoerste en gezelligste sport is en ze krijgen als bonus een vrijkaartje voor de komende wedstrijd van Go Ahead Eagles.

We hopen met deze dag meer meiden te hebben geïnteresseerd voor voetballen bij sportclub Deventer.

Vriendinnendag1Mocht je dit nu lezen en je kon er helaas niet bij zijn, of je kent iemand die ook geïnteresseerd is; vrijdagmiddag 22 april wordt er voor alle meiden een extra training georganiseerd bij sportclub Deventer van 16 tot 17:30 uur. Dan kun je je ook met je hele schoolvoetbalteam meisjes opgeven, zodat je in de meivakantie goed beslagen ten ijs komt! En anders ben je altijd van harte welkom op een van de trainingen. Voor informatie of opgeven, mail naar: meidenvoetbal@sportclubdeventer.nl

Met vriendelijke groet,

Tasforce meidenvoetbal