Verslag 1e elftal wedstrijd tegen Vilsteren

Gistermiddag kon Sportclub Deventer het kwaliteitsverschil niet omzetten in doelpunten tegen nummer laatst Vilsteren. Een benutte strafschop in de extra tijd bracht redding. De ploeg van trainer Roy Beumer haalde daarmee de terechte drie punten toch nog binnen.

Na enkele oefenpotjes in de winterstop waarin relatief goed werd gevoetbald, brak gisteren de hervatting van de competitie weer aan. Tegenstander was de nummer laatst, Vilsteren. Deze ploeg had een nieuwe trainer aangesteld en wil proberen in de tweede competitiehelft orde op zaken te stellen. Sportclub wilde de goede reeks graag verlengen en ging, ondanks wederom maar liefst negen afwezigen, voor de volle winst met verzorgd voetbal.

Ouderwets
Dit lukte de eerste helft erg goed. Het spel zag er behoorlijk uit, het balletje rolde bijna ouderwets over de heerlijke mat op sportpark De Zandweerd. Dit leidde dan ook al vrij snel tot enkele goede kansen voor onder meer spits Keimpe van der Meulen, maar ook Martin Kok, Dillen Kornet en Danny Nap. Echter hadden zij, net als vorige week tegen Orderbos, het vizier niet op scherp staan. In de 23e minuut ontving Kok een mooie crosspass en sneed hij verrassend naar zijn rechterbeen, waarmee hij de bal heerlijk over de zeer goede spelende keeper lepelde, 1-0.

Tot aan de rust bleef hetzelfde spelbeeld, goed voetbal met veel kansen. Er werd door de thuisclub geen enkele kans weggegeven, waardoor keeper Michel Voortman alleen voetballend zijn steentje hoefde bij te dragen. In de rust werd er geopperd zo door te spelen en dat de bal er vanzelf wel zou invallen. Trainer Beumer trok de conclusie: ‘Achteraf lijkt het erop dat dit de reden is voor een belabberde tweede helft.’

Matig
Vilsteren werkte na de pauze voor wat het waard was en de eerste de beste goed uitgespeelde aanval leverde direct een doelpunt op. In de 47e minuut kon een aanvaller de bal aannemen in ‘de zestien’ en in de korte hoek binnen schieten. Hierna was het voetbal matig en kon Sportclub niet zoveel afdwingen als in de eerste helft. De ingevallen Elvis Selimovic werd in ‘de zestien’ overduidelijk gehinderd, maar de leidsman twijfelde en wuifde het weg.

Nadat beide ploegen voortkabbelden naar het einde van de wedstrijd leverden fouten van beide achterhoedes nog wel wat kansen op, maar keeper Voortman en de keeper van Vilsteren leverden puik werk. Toen Martin Kok in de 93e minuut een pass onderschepte en in ‘de zestien’ werd neergehaald was de scheidsrechter wel resoluut. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Johnnie Kuipers: 2-1!

Trainer Roy Beumer concludeerde dat het een meer dan terechte overwinning was. ‘Maar we moeten wel snel onze scherpte voor de goal hervinden.’

5I: Sportclub Deventer – Vilsteren 2-1 (1-0)
Doelpunten Sportclub: Martin Kok, Johnnie Kuipers

Bron deventervoetbal.nl