Verslag 1e elftal: USV – Sportclub Deventer

In die strijd om rechtstreekse promotie reisden de manschappen van Sportclub Deventer gistermiddag af naar Nieuwleusen om het daar op te nemen tegen Union SV. De thuiswedstrijd werd voor de winterstop nog makkelijk gewonnen, al deed de uitslag anders vermoeden (2-1).

Op het mooie sportpark in Nieuwleusen, met het bizar grote veld, werd er ditmaal een vervelende 3-2 verliespartij genoteerd tegen het hard werkende USV. Zo speelt Sportclub Deventer de komende weken nog twee finales in de jacht naar eventuele promotie.

Vanaf het begin was duidelijk met welke instelling USV op het veld stond; de nare nederlaag van vorige week (0-5 tegen Marienheem) en de verliespartij in Deventer zou gerevancheerd worden. Met hard werken en er vol voor gaan werd praktisch ieder duel door de thuisclub gewonnen en kon USV de achterhoede van Sportclub Deventer veelal onder druk zetten.

Simpel
Dit leverde een, nogal gelukkige, maar dikverdiende, 1-0 op. Een vrije trap in de 21e minuut werd slecht geraakt en kwam in de voeten van de spits die simpel kon draaien en binnen kon werken. Zeven minuten later werd de linkeraanvaller diep gestuurd en afgevlagd, maar de scheidsrechter toonde aan, evenals Sportclub Deventer, zijn dag niet te hebben en liet doorspelen waardoor de 2-0 binnengeschoten werd.

De rest van de eerste helft was niet om aan te gluren van Sportclub zijde. Senol Kök kreeg de eerste gele kaart van de dag wegens vermeend commentaar op de leidsman. In de blessuretijd van de eerste helft werd een vrije trap knap binnengeschoten (2-1) door Elvis Selimovic, wat een mentale opsteker was op weg naar de gelijkmaker en meer.

Na de rust ging het voor Sportclub Deventer in eerste instantie stukken beter. Er werd vooruit gevoetbald met lef en agressie, de tweede ballen werden gewonnen en passes kwamen wél aan. Dit viel echter in duigen door een bizar gegeven penalty in de 66e minuut. De rechter aanvaller van USV struikelde meer over de bal en eigen benen dan dat er een tegenstander aan te pas kwam.

Feilloos
De scheidsrechter besloot evenwel de bal op de stip te leggen. Drie verbaasde spelers werden hierbij tevens getrakteerd op een gele prent. De penalty werd feilloos binnen geschoten en de 3-1 was een feit. Hierna was er een mix van goede wil, vervelende emotie en een sterk counterend USV. Doelman Berry Nijland hield zijn doel een aantal malen perfect schoon waardoor het lang 3-1 bleef.

In de 81e minuut kon Selimovic zijn tweede treffer van de dag aantekenen (3-2) en het alles of niets spel was begonnen. Doordat Ismail Kaya een (dit keer wel) terechte gele kaart had gekregen en dit zijn tweede was moest hij een kwartier voor tijd het veld vroegtijdig verlaten. Ondanks een goede mogelijkheid aan het einde van de wedstrijd voor Selimovic eindigde de wedstrijd in 3-2 en dat was, mede gezien de vele counters die USV creëerde, een terechte afspiegeling van het spel.

Raymond Verbeek kreeg na de wedstrijd wegens commentaar op zijn medespeler (!?) ook nog een tweede gele kaart. Sportclub heeft nog twee wedstrijden om alsnog nacompetitie te realiseren en het seizoen waardig af te sluiten.

Bron: deventervoetbal.nl