Verslag 1e elftal: Sportclub Deventer – SV Raalte

In de laatste wedstrijd voor de competitie trad Sportclub Deventer aan tegen de nummer drie en eerste periodewinnaar SV Raalte. De uitwedstrijd was eerder dit seizoen geëindigd in een 1-1 gelijkspel, dus stond er voor gisteren wederom een mooie spannende strijd te wachten.

Bij Sportclub ontbraken enkele spelers die uit voorzorg aan de kant werden gehouden met het oog op de nacompetitie. Mede hierdoor keerde zesde elftal speler Remco Duivelshof terug, na een jaar afwezigheid, als linksback en begonnen onder meer Raymond Verbeek en Keimpe van der Meulen in de basisopstelling.

Verzorgd
De eerste helft was duidelijk voor Sportclub. Met goed, verzorgd combinatievoetbal werd de weg naar de goal van Raalte gezocht. Echter werden er geen doelpunten gemaakt, iets wat Sportclub in iedere andere wedstrijd dit seizoen wel deed. Enkele kansen van o.a. Dillen Kornet en Martin Kok werden niet afgemaakt. Raalte kon hier voor de rust geen gevaar tegenoverstellen en doelman Berry Nijland had het rustig.

Na de rust kwam Raalte iets meer aan het voetballen toe en kon het na een uur spelen zowaar de 0-1 maken. Een knappe actie van de linksbuiten werd beheerst in de lange hoek geschoven. Hierna vergat Sportclub door te voetballen. In plaats daarvan ging het onrustig en onzorgvuldig op jacht naar de gelijkmaker.

Alles of niets
Ook in het vervolg van die tweede helft kon Sportclub enkele kansen creëren maar zelfs voor open goal werd de bal niet binnen de palen geschoten. In de laatste tien minuten volgde een alles of niets offensief om alsnog niet te verliezen. Met Raymond Verbeek naast de ingevallen Elvis Selimovic volgden vele lange ballen, maar ook hieruit viel geen treffer te noteren.

Een, voor het gevoel, zuur verlies omdat het onnodig was en er een goed gevoel gecreëerd had kunnen worden op weg naar de nacompetitie. Als periodewinnaar zal Sportclub Deventer hierin aantreden tegen de derde periodewinnaar uit 5G. Hierbij feliciteert de selectie en staf van Sportclub Deventer Sportlust Vroomshoop met het behaalde kampioenschap en promotie en FC Ulu Spor met de promotie!

Bron: deventervoetbal.nl