Verslag 1e elftal: Mariënheem – Sportclub Deventer

Afgelopen zondag won Sportclub Deventer op de valreep in Mariënheem. De evenwichtige wedstrijd kreeg toch een winnaar in Sportclub Deventer, dat zich daardoor plaatste voor het toetje van de competitie.

De lastige uitwedstrijd tegen het sterke Mariënheem is dus knap in winst afgesloten door Sportclub Deventer. Met een gehavende selectie werd de strijd aangegaan op het moeilijk bespeelbare veld. Aangezien de gastheren ook graag wilden voetballen, was dit een nadeel voor beide teams.

Matig
Hierdoor werd er in de eerste helft matig gespeeld en kwamen beide ploegen niet tot scoren. Wel deelde Mariënheem enkele speldenprikken uit door middel van afstandschoten door de goed spelende linksbuiten. Verder dan twee kleine kansjes voor, de niet fitte, Elvis Selimovic en Cihan Akdogan kwam Sportclub Deventer in de eerste helft niet.

De tweede helft was aantrekkelijker. Mariënheem drukte Sportclub terug en probeerde, middels verzorgd veldspel, tot kansen te komen. Dit leidde in de 51e minuut direct tot een doelpunt en de voorsprong voor de oranjehemden. Sportclub Deventer had het erg moeilijk en probeerde met de kopsterke Raymond Verbeek, in de plaats van Selimovic, meer strijd te brengen voorin.

Verkeerd
Na een fantastische voorzet van Senol Kök kon Mirza Sarvan de gelijkmaker in de 65e minuut binnenkoppen. Vijf minuten na de gelijkmaker schatte de doelman van Mariënheem een lange bal van Kök compleet verkeerd in en de bal stuiterde over de doelman in het lege doel, 1-2. Twee minuten later stond het echter alweer gelijk. Vanaf links werd er goed naar binnen gedraaid en fantastisch in de kruising geschoten.

image

Een gelijkspel was verdiend geweest, gezien het spel van beide kanten niet van een bijster hoog niveau was. Toch kon Sportclub Deventer de volle winst op haar naam schrijven nadat Verbeek zijn maatje Dillen Kornet de diepte instuurde. Kornet legde de bal panklaar voor Sarvan, die zo zijn tweede van de dag en derde voor Sportclub op het scorebord zette.

Sportclub is met de 2-3 zege zeker van nacompetitie en kan zich zondag zelfs nog richten op de derde plek. Dan moet het de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 3, SV Raalte, winnen.

5I: Mariënheem – Sportclub Deventer 2-3

verslag: deventervoetbal.nl