Verenigingsscheidsrechter of pupillenscheidsrechter worden?

In samenwerking met RDC bieden wij alle leden, ouders en andere geinteresseerden de mogelijkheid om een cursus verenigingsscheidsrechter of  Pupillenscheidsrechter te volgen. We doen speciaal een oproep aan onze oudere jeugd. De minimum leeftijd voor de cursus pupillenscheidsrechter is 12 jaar en wij nemen de inschrijfkosten voor onze rekening dus …………

Verenigingsscheidsrechter
Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken om dat voor elkaar te krijgen, dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter veldvoetbal te worden. Wij zorgen tijdens de verenigingsopleiding scheidsrechter veldvoetbal voor een praktijkgerichte opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij 11 tegen 11 wedstrijden bij je club. Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding te geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels.
Organisatie

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal vier stagewedstrijden bij je eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider scheidsrechter. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met je eigen wedstrijden.

De deelnemers die aan de voorwaarden hebben voldaan, ontvangen het diploma “Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal”. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de vereniging.

Studiebelasting
Cursusdeel
– Vier bijeenkomsten 12 uur
– Zelfstudie en huiswerkopdrachten 8 uur
Ervaringsdeel
– Fluiten van minimaal vier stagewedstrijden 4 uur
– Assisteren van de scheidsrechter 2 uur
Proeve van bekwaamheid
– Cursusmap 3 uur
Totaal 29 uur

Start
Bij individuele aanmeldingen moeten er minimaal 18 deelnemers zijn om een opleiding te starten. Een vereniging kan het verenigingspakket afnemen. De vereniging kan met de KNVB afstemmen welke dag het beste uitkomt en er is geen minimum aantal deelnemers vereist. Dit verenigingspakket kan ook in samenwerking met andere verenigingen

worden afgenomen.
Toelating
De minimumleeftijd is 14 jaar.

Pupillenscheidsrechter
Je bent 12 jaar of ouder en het leiden van pupillenwedstrijden lijkt je gaaf. Maar waar kun je leren een prima pupillenscheidsrechter te worden? Dat kan bij de KNVB. Wij hebben namelijk veel ervaring met het opleiden van pupillenscheidsrechters en leiden er per jaar duizenden op. Als je bij ons de opleiding  Pupillenscheidsrechter volgt, dan sta je binnenkort als een heuse scheidsrechter pupillenwedstrijden te fluiten bij de eigen vereniging. Tijdens de korte cursus leer je de spelregels 7 tegen 7. Het leiden van wedstrijden 4 tegen 4 en 7 tegen 7 oefen je in de praktijk. Na de opleiding ben je scheidsrechter bij de E- en F-pupillen.

Organisatie
Het cursusdeel bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur of een bijeenkomst (bijvoorbeeld op een dag in de schoolvakantie) van 5 uur en wordt bij een voetbalvereniging georganiseerd.

Toelating
Jongeren in de leeftijd vanaf 12 jaar.

Start
Wordt als pakket aangeboden. Na contact met de KNVB Academie gaan we de opleiding in overleg met de vereniging plannen. Termijn hangt af van beschikbaarheid.

Opgave of informatie bij Bert Winkels
M 06 36278717