Sportclub Deventer D1 verslaat hoofdklasser FC Zutphen D1 met 3-2.

Zaterdag 13 december j.l. speelde Sportclub Deventer D1 thuis een oefenwedstrijd tegen FC Zutphen D1. Zonder de afwezigen Thomas van der Leck (ziek), Stef Hagen (ziek) en Stef van Dam (geblesseerd) begon Sportclub D1 goed aan de wedstrijd. De opdracht was de tegenstander vroeg vast te zetten en d.m.v. de buitenspelers de spits in scoringspositie brengen.

De eerste helft was Sportclub D1 sterker en werd FC Zutphen D1 ook goed vastgezet op eigen helft. Na 20 minuten scoorde Simon Hupkes de 1-0 door een mooi afstandschot. Ook de buitenspelers Dexter Verdonk en Calvin Jongsma passeerden goed hun tegenstanden en haalden vaak de achterlijn. Vanuit een corner werd het voor rust nog 2-0 door Seb Moody. De verdediging onder leiding van Roan Koekkoek en Yason van der Vegt stond goed en ook de backs Michel Beeren en Tristan Bronkhorst gaven de tegenstander weinig kans.

Begin 2e helft ging het spel gelijk op en ging FC Zutphen meer risico nemen. Door het wegvallen van Seb en Dexter door een blessure waren we genoodzaakt om Aaron van der Vegt en Nigel Jongsma uit de E1 in te brengen. FC Zutphen drukte nog verder door en kwam zelfs terug op 2-2. Sportclub D1 wilde toch deze wedstrijd winnen en door goed werk van de middenvelders Stan Berends en Tijn Vegelin kwam er toch nog een mooie voorzet die door Simon d.m.v. een “Zlatan-hakbal” werd binnengetikt. Mede door goed keeperswerk van Nelson werd de 3-2 overwinning over de streep getrokken.

Een geweldige prestatie van een zeer goed spelend Sportclub Deventer D1.