Sportclub Deventer D1 speelt 3-3 gelijk tegen hoofdklasser FC Zutphen D1

Zaterdag 9 januari stond de eerste oefenwedstrijd van de D1 op het programma, uit tegen hoofdklasser FC Zutphen D1. Na vele appjes over de kapotte auto van Cees gingen we om 9.20 uur richting Zutphen, onderweg kwamen we Cees inderdaad tegen op de busstrook geparkeerd. Gelukkig heeft Erik hem geholpen en kon ook Cees de wedstrijd in z’n geheel zien.
Ondanks de waarschuwing van Leo en Sander begonnen we toch te slap en slordig aan de wedstrijd wat dan ook resulteerde in de 1-0 voor FC Zutphen in de 7e minuut. Daarna herpakten we ons en in de 13e minuut, na goed werk van Dexter, gaf Stan een mooie pass op Tijn. Die gaf de bal op maat voor en Nigel maakte de 1-1. De rest van de 1e helft hadden wij het betere van het spel, we speelden de bal in een hoog tempo rond en verplaatsten het spel goed van de ene kant naar de andere. Na een afgeslagen corner maakte Dexter de 1-2 in de 20e minuut.
Na de rust gingen we door met het goede spel en in de 34e minuut scoorde Montana de 1-3 na een assist van Stef. FC Zutphen ging meer druk zetten en na een corner werd het 2-3 in de 35e minuut. Na balverlies op het middenveld was de organisatie even weg waardoor Jaimy en Sofian tegen 3 man kwamen te staan en dat speelde FC Zutphen goed uit, eindstand 3-3.
Al met al een zeer mooie wedstrijd van beide kanten in een hoog tempo en goed de bal rond laten gaan, daarnaast een goed leidende scheidsrechter. Kortom een nuttige oefenwedstrijd.
Met vriendelijke sportgroeten Sander Jongsma