Sponsorloop SCD

Zaterdag 6 september heeft zich iets moois afgespeeld op onze club Sportclub Deventer. Na een lange periode van verbouwen van het clubhuis, waarbij ‘vereende krachten’ het sleutelwoord is gebleken, heeft nu de jeugd zich geroerd. Zo’n 300 sportieve geesten uit de A t/m F hebben eerst de buurten afgelopen om de sponsoren te verzamelen, om zich vervolgens de longen uit het lijf te lopen en zodoende hun steentje bij te dragen aan de club.

Het prachtige clubhuis zou pas echt af zijn als ook het meubilair vervangen zou zijn. Daarvoor is veel geld nodig en dat hebben deze lopers met elkaar geregeld. Het was een prachtige zaterdag. Jeugd, ouders en opa’s en oma’s stonden langs het veld de renners aan te moedigen. Een rondje meet 225 m1 voor de F en E jeugd en 300 m1 voor de grotere jongens. En er zijn klinkende resultaten behaald. 20 ronden was geen uitzondering en ook sponsorlijsten die zelfs aan de achterkant nog waren ingevuld, zoveel sponsoren hadden ze verzameld, werden ingeleverd.

Ouders boden spontaan aan te gaan stempelen en de ronden te gaan tellen. Vier manches werden er gelopen van 20 minuten en nadien lagen onze jongens echt op apengapen. Echt hulde voor de inzet, geen onvertogen woord is gevallen.. Op maandagavond werd er een inhaalavond georganiseerd voor de teams die die zaterdag een wedstrijd moesten spelen en zodoende niet mee konden rennen. Ook hier zijn fenomenale prestaties geleverd. De winnaars van de prijzen voor de beste prestaties en die worden verloot, staan binnenkort op de site.

Kijk voor foto’s op:  https://www.flickr.com/photos/ronaldvandam/sets/72157647519435765/