Speler van de Week: Sportclub Deventer – Kon. UD

Afgelopen zondag stond de dag in het teken van dromen. Dromen van het spelen in het eerste elftal en dromen van promotie naar de vierde klasse.
In het voorprogramma maakten de elftallen van gastheer SC Deventer JO9-4 en Koninklijke UD J9-2G er een waar spektakelstuk van. Met grote inzet werd er gestreden. Veel inzet maar wel heel sportief. In de rust was het 1-1 maar na de rust werd SCD langzaam sterker en bleek de conditie toch iets beter bij de thuisploeg. De uitslag 5-1 was misschien een beetje geflatteerd, maar zeker verdiend.
Om 14 uur begon het grote werk. De eerste elftallen van Koninklijke UD en Sportclub Deventer kwamen, onder escorte van de pupillen elftallen en de Speler van de Week Pepijn Gijsbertse (JO7-2), het veld op. Het publiek stond al op de banken en helemaal toen Pepijn als een scherp mes door de gelederen van UD opstoomde naar het doel. De keeper kon in eerste instantie het vlammende schot keren, maar in de rebound schoot Pepijn hard raak!
Daarna begon de wedstrijd. SCD was het aan haar stand verplicht om te winnen tegen de nummer laatst in de competitie en begon dan ook furieus. Al in de eerste minuut had het eerste goal kunnen vallen. Maar na 20 minuten was het dan ook verdiend raak. Een prachtige goal waar de keeper van UD volledig kansloos was. Tijd om achterover te leunen was er niet, want na een mooi combinerende aanval was de stand in één keer gelijk.
Nog voor de rust kwam de thuisclub weer op voorsprong en gingen we de rust in. De pupillen van SCD en UD maakten het de reservekeeper van het eerste team nog knap lastig en de jongens en meisjes kunnen de komende weken dromen van een plek in het eerste team.

Na de rust werd er al snel weer gescoord. Na de 3-1 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het was en wonder dat het uiteindelijk maar 5-1 werd. Doordat Raalte

Volgende thuiswedstrijd vindt plaats op 26 maart en dat is de kraker tegen Raalte. Als die wedstrijd gewonnen wordt, kunnen we al bijna de plate kar bestellen en ons gaan opmaken voor de huldiging op de Brink! Kom dus allemaal, ouders maar ook jeugd. De fanatieke aanhang heeft inmiddels al een vaste plek gekregen langs het veld en laat zich goed horen.