Jeugdscheidsrechters bij Sportclub Deventer

Beste leiders en trainers,

Sinds twee weken worden veel thuiswedstrijden van de JO7, JO9, MO11 en JO11 gefloten door onze jeugdleden. Dat zijn spelers die hun KNVB-scheidsrechtersdiploma hebben gehaald en die, door regelmatig wedstrijden te fluiten, ervaring opdoen en daardoor steeds beter worden. Uiteraard zien ze nog niet alles en hebben ze nog niet in alle gevallen het totaaloverzicht, maar we zullen ervaren dat ze elke week beter worden. Om dat te realiseren vragen we jullie medewerking.

Over het algemeen gaat het heel erg goed, maar we hebben al wel een paar kleine incidenten gehad waarbij de scheidsrechter door spelers of trainers/leiders van de tegenstander opmerkingen kreeg. Dat is in enkele gevallen ver gegaan. Eigenlijk veel te ver. Met als gevolg dat de scheidsrechters in kwestie teleurgesteld naar huis zijn gegaan. Dat is wat we willen voorkomen!

Het is daarom dat ik jullie medewerking vraag:

1. zorg dat je voor de wedstrijd de trainer en de leider van je tegenstander informeert dat we een jeugdscheidsrechter hebben die de wedstrijd fluit en dat hij er staat als vrijwilliger! In de kast van het wedstrijdsecretariaat en op tafel ligt een informatiesheet waar informatie op staat die je kunt delen met de tegenstanders.
2. zorg dat je twee oranje hesjes (liggen in de kast van het wedstrijdsecretariaat) geeft aan ouders die langs de kant staan. Het liefst een ouder op hoorafstand van de trainer van de tegenstander en een ouder bij het publiek. Zorg dat deze ouders mensen aanspreken als ze commentaar op de scheidsrechter hebben.
3. als iemand commentaar heeft op de scheidsrechter zorg dan dat dit in de pauze of na de wedstrijd gedeeld wordt met iemand van de Jeugd Commissie. Esther Dellink, Marco van Eikenhorst, Ed van Beek of ik zijn bijna altijd wel aanwezig. Als je niemand kunt vinden stuur ons dan even een mail. We willen de spelers graag positief stimuleren om beter te worden.
4. complimenteer de scheidsrechter als er goed is gefloten (ook al ben je het niet altijd eens met de beslissingen!) en geef tips hoe het beter kan!

Kortom:
Informeer
Bescherm
Complimenteer

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, schroom niet om ons aan te spreken.

Met sportieve groet,
namens de jeugdcommissie van Sportclub Deventer