Ook A1 kampioen !

Dinsdagavond is de A1 kampioen geworden in de 3e klasse, nadat haar laatste concurrent De Hoven A1D, punten liet liggen in haar uitwedstrijd bij Eefde A1D.
De beslissende wedstrijd in Eefde werd bijgewoond door onze A1. Eefde is waarschijnlijk nog nooit zo fanatiek aangemoedigd en won dan ook overtuigend met 1-0.

Dat de A1 kampioen is geworden is een teamprestatie van formaat. Immers, de A1 begon dit seizoen met 20 (!) spelers en er was geen A2. Dus je bent een selectieteam, maar eigenlijk ook weer niet en je hebt veel spelers die allemaal willen voetballen, maar er is maar plek voor 11. Kun je daarmee omgaan als team, hoe hou je iedereen gemotiveerd, het niveau hoog, de teamspirit erin ?

A1 (1024x683)

In het begin was het ook niet makkelijk, maar het ging wel steeds beter. Onder de bezielende leiding van trainer Keimpe van der Meulen eindigden we in het najaar nog als 2 na laatste.
Maar er werd steeds minder gemopperd en (daardoor) beter gespeeld. Er begon iets te groeien eind 2015. De echte ommekeer kwam in de winterstop. Het team speelde in een oefenwedstrijd Schalkhaar, dat in de 2e klasse speelde, helemaal zoek. Het was de bevestiging van wat de trainer al maanden zag aankomen; ‘’Als iedereen 90 minuten lang zijn stinkende best doet, nooit opgeeft en steeds positief blijft naar elkaar, kan deze A1 fantastisch voetballen!”

Ook kwam er vanaf de winterstop vanuit de club meer aandacht voor de A- en B junioren. Ter bevordering van de teamspirit en binding met andere teams, zijn verschillende activiteiten georganiseerd voor deze 15-18 jarigen. Zo gingen we met zijn allen bowlen en deden we mee aan een zeer professioneel opgezet FIFA 16-toernooi in onze eigen kantine. Deze activiteiten kende een ongekend hoge deelname en enthousiasme. Dank ook nog aan de club en overige sponsors voor al deze fraaie activiteiten!

En vanaf de winterstop ging het dan ook geweldig lopen in de competitie. We haalden uiteindelijk 28 punten uit 11 wedstrijden. Veel wedstrijden werden op karakter gewonnen, op vechtlust en teamspirit, maar ook gewoon met mooi voetbal. Met als ultieme beloning het kampioenschap.

En het kampioenschap van de A1 staat niet op zichzelf. Het is het bewijs dat we als Sportclub op de goede weg zijn om ook onze hoogste jeugdelftallen op niveau met veel plezier te laten voetballen en blijvend te kunnen binden aan onze club. Het zal dan ook niet verbazen als we alle spelers uit deze A1 ook volgend jaar weer terugzien bij Sportclub! En dat we volgend jaar dus met 2 A-teams kunnen starten. En met 2 kampioenen eindigen !?