nieuwe scheidsen voor de pupillen

Op maandag 27 en dinsdag 28 maart hebben 13 jongens en één dame van Sportclub Deventer met goed resultaat de officiële KNVB scheidsrechterscursus gevolgd. De eerste dag stond in het teken van theorie. Dat was een zeer leerzame avond waarbij hard werken gelukkig ook ruimte was om te lachen en met elkaar te chillen.

Op dinsdag was het echter serieuzer want dit was een praktijk avond. Alle scheidsrechters moesten dat wat er geleerd is in praktijk brengen tijdens een oefenwedstrijd van de JO11-1 en JO11-2. Denk aan de loonlijnen, goed en duidelijk fluiten, overwicht bewaren en overzicht behouden en vooral duidelijk de baas zijn in het veld. Gelukkig ging dat overal goed en coachte de cursisten elkaar. Afsluitend was er een examen. Hoewel sommige vragen best pittig waren was iedereen geslaagd en dus kon de feestelijke uitreiking van de diploma’s plaatsvinden. Namens Sportclub Deventer feliciteren wij: Nils, Simon, Noah, Daan, Aiden, Lucas, Max, Kester, Joel, Joris, Jeroen, Meike, Simon en Martijn!

De komende periode willen de pupillen scheidsrechters graag oefenen. Als je voor een JO7, 9 of 11 wedstrijd een gecertificeerde scheidsrechter nodig hebt, meld je dan even bij xylanderkroon@yahoo.com. Doe dit wel minimaal 1 week van te voren, zodat we een planning kunnen maken.

Goed om te weten? Indien je als team een scheidsrechter krijgt toegewezen, krijg je ook twee opvallend gele hesjes. Twee ouders moeten worden aangewezen die de scheidsrechter ondersteunen als trainers, spelers of publiek zich met het spel bemoeien. Fluiten moet leuk zijn en blijven voor spelers maar vooral ook voor de scheidsrechters zelf, die aan het begin staan van een grote fluitende carrière. IMG_1188K