Meiden Sportclub Deventer trappen voetbalseizoen af met Oranje Leeuwin

Afgelopen zaterdag 3 september hebben de meiden van Sportclub Deventer MO17-1 het seizoen afgetrapt samen met Danique Kerkdijk, speelster van het Nederlands vrouwenelftal.

Danique Kerkdijk werd zaterdag gepresenteerd als ambassadrice voor Deventer, speelstad van het EK Vrouwenvoetbal 2017. Aan deze aftrap met de reusachtige promotiebal deden ook Robert Berends, voorzitter van Sportclub Deventer en wethouder Jan Jaap Kolkman mee.

Meidenvoetbal Deventer

Het meidenvoetbal in Deventer groeit stevig. Bij Sportclub Deventer spelen nu ongeveer 90 speelsters in diverse teams, afhankelijk van de leeftijd. De jongsten (onder 9 jaar) voetballen in gemengde teams. Vanaf 9 jaar kunnen ze kiezen voor een meidenteam of gemengd met jongens voetballen. Vanaf die leeftijd heeft Sportclub Deventer 7 meidenteams (2 teams onder 11 jaar, 2 teams onder 13 jaar, 2 teams onder 15 jaar en 1 team onder 17 jaar).

Voor de teams onder de 13 en onder de 15 jaar werkt de club samen met FC RDC. Dat betekent dat voor deze teams speelsters van beide verenigingen uitkomen.

EK speelstad Deventer

Nederland is gastheer van het EK Vrouwenvoetbal 2017. Het EK is van 16 juli tot en met 6 augustus. Op 8 november is de loting. In Deventer worden vier poulewedstrijden en een kwartfinale gespeeld. De insteek voor Deventer, KNVB en UEFA is helder: het EK is een feest, sport is leuk, brengt mensen en culturen bij elkaar en zet mensen in beweging.

In Deventer worden in de Adelaarshorst de groepswedstrijden gespeeld op 18, 21, 24 en 27 juli. De kwartfinale is op 30 juli. Voor meer informatie kijk op www.euro2017deventer.nl. Speelstad Deventer is te volgen via Instagram (ek2017deventer), Twitter (@EK2017Deventer) en Facebook (Facebook.com/EK2017-Deventer).