ME1 bekert verder!

Zaterdagochtend 19 december: na het verslaan van Excelsior ’31 ME1 in het bekertoernooi, stond deze ochtend de uitwedstrijd in Hengelo tegen ATC’65 op het programma.

De ochtend begon goed, omdat de meiden op het hoofdveld mochten voetballen waar ze een paar weken geleden de kids-support hadden verzorgd voor de wedstrijd FC Twente vrouwen – Ajax vrouwen.

Tegenstander dus ATC’65 ME1, op papier zouden we een goede kans moeten hebben om te winnen, maar als altijd in het bekertoernooi, gelden er met dit soort wedstrijden andere voetbalwetten.

Wij namen gelijk het initiatief en hielden de tegenstander redelijk op hun helft. De eerste kansjes dienden zich al aan en na zo’n 10 minuten kwamen we op 0-1.

Daarna werd ons spel slordiger en had de verdediging moeite met de snelle buitenspeelsters van ATC. Het stond ook al snel weer 1-1. Het lukte ons om weer op voorsprong te komen en deze zelfs uit te bouwen tot 1-3. Helaas gingen we de rust in met 3-3.

De 2de helft startten we weer als de 1ste: wij hadden het initiatief en we kregen een serie flinke kansen, maar de bal ging er niet in. De verdediging stond nu beter en had de boel onder controle. Het wachten was op dat doelpunt en ja deze kwam: 3-4. Maar kort na de aftrap van ATC stond het al weer 4-4. Even geen organisatie in het team… Gelukkig lukte het ons de boel weer op orde te krijgen en scoorde 4-5 met een mooi afstandsschot. We controleerden de wedstrijd en hadden nog zelfs de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Toch een grote opluchting toen het fluitsignaal klonk: een echte bekerthriller én gewonnen!

In navolging van het kampioenschap van MC1 een nieuw mooi succes van ons prille meidenvoetbal. En nu op naar de kwartfinale (loting is 7 januari).