Meidenteams Sportclub Deventer verzorgen kidssupport FC Twente vrouwen

Afgelopen zaterdagavond was het zover onze meidenteams ME1/ME2, MD1 en MC1 gingen naar FC Twente vrouwen – Ajax vrouwen. We waren uitgenodigd door FC Twente om de kidssupport te doen. De jongste speelsters mochten de line-up verzorgen in Ajax en FC Twente tenues. De C-meiden waren de ballenkids en moesten verspreid langs de kant van het veld staan. En dat zou niet meevallen, want het weer zat nou niet echt mee: Regen en wind maakte het flink koud.

Een keuze maken welk tenue de meiden aan zouden doen, gaf overigens vooraf wel enige discussie. Dit werd eigenlijk vooral veroorzaakt door vaders, tja het mooie rood/geel zat er niet bij… Uiteindelijk was iedereen omgekleed en was het wachten daar om het veld op te gaan.

En daar kwamen ze, trots hand in hand met hun voorbeelden. Na het presenteren en handen schudden van de teams zat de taak erop voor de E en D meiden. De C-meiden moesten nu aan de bak, en ondanks het weer deden ze dat super!

De wedstrijd

De wedstrijd was de eerste helft een beetje mat. FC Twente had natuurlijk nog een zware wedstrijd in de benen van de woensdag ervoor tegen Barcelona. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong voor Ajax. Na de rust gooide Twente de beuk erin en liepen uit naar een 3-1 voorsprong. Vlak voor het einde werd het nog 3-2, maar Twente liet de voorsprong niet meer ontgaan.

Voor de meiden was het nog niet afgelopen, maar begon het pas juist: de handtekeningenjacht!

Al met al een mooie avond en zeker voor herhaling vatbaar, maar dan wel in het voorjaar (iets hogere temperaturen en droog).

Nieuwsarchief:

Succesvolle allereerste Sportclub Deventer vriendinnendag
Vriendinnendag zaterdag 6 juni 2015
Presentatie meidenteams op zondag 26 april
E-meiden maken indruk tijdens Raster voetbaltoernooi
E-meiden bezoeken oefeninterland Oranjeleeuwinnen
Gezocht meiden voor een D-elftal