Internationaal Top D-jeugdtoernooi bij Sportclub Deventer

Op 17 mei wordt er op sportpark De Zandweerd bij Sportclub Deventer voor de allereerste keer de Youth Cup georganiseerd. Aan dit internationale voetbaltoernooi voor spelers onder de 13 jaar doen diverse Nederlandse, maar ook twee Belgische topploegen mee. Het toernooi zal met acht ploegen plaatsvinden in twee poules van vier, waarbij er voor iedereen kruisfinales en finalewedstrijden gepland staan.

Uit België nemen de grote namen RSC Anderlecht en Club Brugge deel. De ploeg uit Brussel staat met haar onder 13 team bovenaan in de Elite Nationale, het hoogste landelijke niveau voor die leeftijdscategorie. In dezelfde Elite Nationale vinden we ook Club Brugge met een verdienstelijke positie in de subtop. Beide teams worden gezien als topfavoriet voor de winst van het toernooi.

Echter dingen ook Nederlandse teams mee naar de prijzen. Cambuur Leeuwarden D1 staat hoog genoteerd in de 1e Divisie Noord, helemaal terug naar het zuiden vinden we Roda JC uit Kerkrade, het D-team van die club vinden we terug aan top van de 2e Divisie. Op datzelfde niveau vinden we onder andere ook de overige deelnemers terug, te weten FC Emmen, De Graafschap en stadgenoot SV Schalkhaar. Het deelnemersveld wordt logischerwijs gecompleteerd door de gastheren van Sportclub Deventer.

Het toernooi is ontstaan om vanuit het nieuwe complex en de ambitie van de club een mooi toptoernooi neer te zetten. Hierdoor kan de club zichzelf presenteren en profileren als ambitieuze vereniging, waarbij de jeugd als belangrijke pijler wordt gezien. Daarnaast geeft Sportclub zijn visitekaartje af als het gaat om accommodatie en organisatie. De wedstrijden zullen worden gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld en het compleet nieuw aangelegde tweede veld, van natuurgras.

De eerste wedstrijden worden afgetrapt om 10:00 uur en de grote finale zal worden gespeeld rond 16:30 uur. Alle informatie over de Youth Cup vindt u terug op www.youthcupdeventer.nl en via sociale media; Twitter – @youthcup en Facebook – www.facebook.com/youthcupdeventer.