Info wedstrijdzaken app KNVB

Nog even en het seizoen start met de eerste officiële wedstrijden. En dat betekent dat alle wedstrijdformulieren straks “mobiel” ingevuld gaan worden met de Wedstrijdzaken app en we afscheid nemen van de plastic spelerspassen.  Voor jullie vereniging betekent dit een verandering van werkwijze voor de vrijwilligers op het wedstrijdsecretariaat, de leiders en spelers/aanvoerders van de teams en uiteraard ook de scheidsrechters.

Omdat wij (en de Servicedesk van Sportlink) toch nog veel vragen ontvangen zetten we in dit bericht graag nogmaals een aantal praktische zaken op een rijtje:

• het mobiele wedstrijdformulier (mDWF) wordt gebruikt voor alle competitie- en bekerwedstrijden vanaf de JO12 en MO12. Het “oude” DWF is niet meer beschikbaar.
  • voor JO-8 t/m JO-11 is er geen verandering. Geen gebruik mDWF, maar de uitslag invoeren via Sportlink Club.
  • de gebruikers van de Wedstrijdzaken app kunnen alleen registreren en inloggen met het e-mailadres dat vastligt in Sportlink. Aktiepunt ledenadministratie opfris mailadressen.
  • Geef door aan clea.evers@gmail.com van welk team jij teammanager bent. Dan krijg je bijbehorende functie en rechten in Sportlink. Geef je mailadres door waarmee je in Sportlink staat of wilt staan. Als je geen bondsnummer hebt kun je op naam van je kind ook de rechten van teammanager krijgen.
  •  de teammanager heeft in de Wedstrijdzaken app de extra mogelijkheid om de fotootjes voor de digitale spelerspassen van zijn teamleden aan te passen. Bewaak en zorg ervoor dat alle spelende leden tijdig een goede foto hebben. Bestaande foto’s kunnen vervangen worden tot 1 november 2017
  • de Wedstrijdzaken app wordt, net als andere apps, zo nu en dan ge-update. In de week van 21 augustus komt er weer een update. Deze update zal o.a. functies bevatten voor de controle op het spelregelbewijs, de controle op de trainerslicentie, het invullen van tijdstraffen en het kunnen delen van de pdf wedstrijdformulier. Allemaal bekende functies in het “oude DWF”, die nu ook terugkomen in het mDWF
  • in de week van 21 augustus komt er ook een update van de voetbal.nl app. De nieuwe app ziet er compleet anders uit en kent veel nieuwe opties. Erg handig is dat je met één account kan inloggen in zowel de Wedstrijdzaken app als de nieuwe voetbal.nl app.
  • beide apps zijn in principe aanvullend op elkaar en bedienen deels verschillende doelgroepen.
    • de voetbal.nl app is voor elke voetballiefhebber, leden en niet-leden van een voetbalvereniging, die programma’s, uitslagen en standen van hun favoriete teams wil zien.
    • de Wedstrijdzaken app is bestemd voor leden die een rol spelen bij het invullen van de wedstrijdformulieren. Niet elke speler hoeft deze app dus in gebruik te nemen.

De KNVB en Sportlink helpen je natuurlijk graag.

Ga naar http://www.knvb.nl/mdwf  om alle veel gestelde vragen, handleidingen en instructievideo’s te zien.

Op KNVB Assist vind je ook de contactmogelijkheden mocht je er toch niet uitkomen.

Tenslotte willen we graag benadrukken dat in de eerste weken iedereen in zijn/haar eigen tempo zal moeten wennen aan het werken met het mDWF. Het kan zijn dat iemand geen (geschikte) mobiele telefoon bezit of de app (nog) niet heeft geïnstalleerd. Officieel is de ontvangende vereniging verantwoordelijk voor het faciliteren van de app. We roepen iedereen op elkaar te helpen bij het invullen van het mDWF, dus ook de tegenstander en de scheidsrechter. Allemaal in het belang van ons voetbal.

Veel succes en voetbalplezier!