Het is gelukt, E9M is kampioen…!!!

En dan te bedenken dat de meesten van dit team pas vorig seizoen (seizoen 14-15) zijn gestart met voetballen. Toen begon Sportclub Deventer voor het eerst met meidenteams.

Gelijk voetballen in de jongenscompetitie bleek achteraf iets te hoog gegrepen. Wekelijks verloren ze met 15/20 – 0. Maar ondanks dat ontwikkelde dit team zich als een raket. De overstap naar de meidencompetitie in het voorjaar 2015 gaf de meiden enorm veel zelfvertrouwen. Toen al werd er gelijk gestreden om het kampioenschap. Helaas op het beslissende moment lukte het net niet. Begin van dit seizoen een klasse hoger en ook daar staken de meiden, samen met 2 andere teams, met kop en schouders boven de overige teams uit. Ook hier op een beslissend moment ging het kampioenschap aan onze neus voorbij.

Om toch meer uitdaging aan de meiden te geven zijn de meiden na de winterstop opnieuw gestart in de jongenscompetitie. Meer fysieke duels en meer strijd is alleen maar goed voor de ontwikkeling. Dit alles werd super opgepakt door het team. Met vaak prima spel werden vele jongensteams opgerold. Toch door een dipje werden er onnodig veel punten verloren en leek het team wederom alles te verspelen. Maar ze herstelden zich precies op tijd met een sterke overwinning op een directe concurrent Diepenveen E5. De laatste wedstrijd, tegen Warnsveldse Boys E7, moest gewonnen worden. Ondanks de spanning bij vele meiden volbrachten ze deze laatste horde en konden ze zich uitroepen tot KAMPIOEN!

Ook leuk te melden is dat de E9M haarzelf heeft getrakteerd op een heerlijk toetje door ook het Helios meidentoernooi 2016 op haar naam te schrijven.
Meiden gefeliciteerd en vooral: ga met hetzelfde enthousiasme door!