Frans Hemmelder Toernooi

Het Internationaal Frans Hemmelder Toernooi viert dit jaar haar 30e jubileumeditie belooft op alle vlakken een nóg groter spektakel te worden dan de voorgaande edities. Op 29, 30 en 31 mei kunnen voetballiefhebbers hun hart ophalen op het sportcomplex de Zandweerd. Onder aan het bericht het toernooiboekje

Op het terrein van Sportclub Deventer strijden dit jaar een recordaantal (internationale) teams om de fel begeerde Frans Hemmelder bokaal. Natuurlijk zal het Nederlands ID Team proberen om voor de tweede maal op rij het toernooi te winnen. De selectie van bondscoach Charles Loots zal er alles aan doen om ook dit jaar weer met oogstrelend voetbal het publiek te vermaken. Zullen zij ook dit jaar weer de Best Player van het toernooi leveren?

Op alle vlakken heeft het toernooi een metamorfose ondergaan. Achter de schermen is de nieuwe organisatie druk bezig geweest om nieuwe ideeën door te voeren, ondersteund door de oude organisatie. ”Op deze manier hebben we voor dit toernooi een goede mix weten te vinden tussen de traditionele activiteiten maar zullen de nieuwe invloeden ook hier en daar al zichtbaar zijn”, ;aldus nieuwbakken voorzitter Danny Brouwer.

Zo zijn er op deelnemersgebied enkele spectaculaire nieuwe namen gestrikt. Op het moment van schrijven hebben SV Oeken, het Italiaanse Casa Culturale Pinocchio, Team Iran en het Keniaanse Green Commandos toegezegd voor het eerst hun opwachting te maken op het toernooi. De organisatie is dan ook trots het deelnemersveld te kunnen uitbreiden met zulke aansprekende (internationale) teams. Door het toezeggen van deze teams komt het aantal internationale teams dat deelneemt aan dit toernooi op 6!

Naast eerder genoemde nieuwkomers zullen onze vaste deelnemers H.U.I.F. uit Denemarken, Torpedo AFC uit Engeland en Go Ahead Norway uit Noorwegen vanzelfsprekend weer aanwezig zijn. Ook Team Iran en Team Peru kennen een lichte buitenlandse inslag vanwege hun Iraanse of Peruaanse roots. Zij gebruiken het Internationaal Frans Hemmelder Toernooi als laatste voorbereiding voor het WK Amsterdam.

Verder zullen Sallandia en SK Turkuaz het deelnemersveld completeren.

Bent u benieuwd geworden naar de verrichtingen van deze teams? Op vrijdag 29 mei om 20:00 zal de aftrap plaatsvinden tussen de winnaar van vorig jaar, het bondsteam van de KNVB, NL ID en gastheer Sportclub Deventer.

Toegang tot het toernooi is op alle dagen gratis.

Tot ziens op het Internationaal Frans Hemmelder Toernooi van Sportclub Deventer

FHT Commissie