Even voorstellen: de nieuwe trainer

P1010192 Zoals u allen donderdag 29 januari in De Stentor heeft kunnen lezen ben ik vanaf het seizoen 2015 – 2016 hoofdtrainer bij Sportclub Deventer.

Om maar te beginnen, mijn naam is niet Arnoud maar Arnout Lammerse, een klein maar voor mij toch belangrijk detail.

In het dagelijks leven werkzaam als docent economie op het Edison College te Apeldoorn.

Naast mijn werk ben ik al vanaf mijn 20ste als, veelal jeugdtrainer aan de voetbalsport verbonden. Dat ik al zo vroeg als trainer ben begonnen komt doordat er op mijn achttiende in mijn linker bovenbeen een bottumor werd geconstateerd. Door deze ziekte en daarbij behorende operaties is het voor mij onmogelijk om zelf nog actief de sport te beoefenen.

Omdat het voetbal te leuk is om er alleen maar vanaf een afstandje naar te kijken en mij destijds, bij Wihelmina SSS* gevraagd werd om als leider een team te gaan begeleiden ben ik dat gaan doen.

Dat deze rol niet voor mij was weggelegd werd mij al snel duidelijk en een jaar later ben ik begonnen als trainer.

Als trainer ben ik werkzaam geweest bij een viertal clubs, deze zijn Wilhelmina SSS, later WHcZ en nu bekent als FC Zutphen, Helios, Groen Wit’62 en Warnsveldse Boys.

In deze jaren heb ik allerlei elftallen getraind vanaf de E t/m het tweede elftal.

De ambitie om hoofdtrainer te worden kwam twee jaar geleden bij Groen Wit’62, toen mij daar gevraagd werd om het eerste elftal over te nemen van de toenmalige trainer die vanwege privé omstandigheden terug was getreden.

Op dit voorstel ben ik toen ingegaan. Echter het eerste elftal en de A1 trainen is voor mij en helaas, mijn fysieke gesteldheid iets te veel van het goede.

Omdat ik het jaar was begonnen bij de A1 vond ik dat ik het seizoen daar ook behoorde af te maken. Op dat moment een juiste keuze, zeker omdat je niet vaak in je leven kampioen wordt, in een directe confrontatie tegen de nummer twee. Iets dat wij dat seizoen mochten mee maken.

Toen bekent werd dat Roy er voor koos om zijn contract bij Sportclub niet te verlengen en een oud jeugdspeler mij vroeg om eens een wedstrijd bij zijn club te komen kijken, kwam ik op een zonnige zondag terecht bij Sportclub Deventer.

Het eerste wat mij opviel was een prachtig gemoderniseerd complex. Een plek waar je als trainer wel wil werken!

Na de wedstrijd sprak ik een aantal (oude) bekenden die allemaal aangaven dat ze het wel leuk zouden vinden als ik volgend jaar trainer zou worden bij Sportclub Deventer.

Dit enthousiasme heeft er voor gezorgd dat ik de daad bij het woord heb gevoegd.

Uiteindelijk heb ik een x aantal gesprekken gevoerd, waarbij wederzijds een heel positief gevoel naar boven kwam.

Ik ben blij in het vertrouwen dat ik van Sportclub Deventer krijg en heb er ongelofelijk veel zin in om bij jullie aan de slag te gaan.

Arnout Lammerse

* Wilhelmina S.S.S is gefuseerd met SV Hercules en de fusieclub kreeg de briljant gevonden afkorting WHCZ, oftewel Wilhelmina Hercules Combinatie Zutphen. Deze club heeft niet lang bestaan, want hij fuseerde vervolgens met SV Zutphen en zo ontstond het huidige FC Zutphen.