Eerste overwinning van meiden E8M

De meiden van E8M hebben hun eerste overwinning behaald. Voor het wedstrijdverslag…

20141014-225038.jpg

Zaterdagochtend 11 oktober stond een thuiswedstrijd tegen de Koninklijke UD E5 op het programma. Net als ons hadden zij het ook moeilijk in de competitie. Dit moest dus een leuk duel kunnen opleveren.
In de eerste helft werd de tegenstander direct vast gezet. Duels werden gewonnen en het was eigenlijk een kwestie van tijd voordat het allereerste doelpunt zou vallen. Hele goede kansen waren er: Lizzy schoot loei hard tegen de keeper aan, Babet miste op een haar na een goede voorzet. Het aantal hoekschoppen die we kregen waren niet meer op één hand te tellen. En toen, na goed doorzetten van de meiden, liep de tegenstander zelf de bal in eigen doel: 1-0

De tegenstander had het er moeilijk mee en het werd wat fysieker. Maar de meiden stroopten hun mouwen op en gingen geen duel meer uit de weg.
De tweede helft was hetzelfde beeld. De voorsprong had uitgebouwd moeten worden, maar het ontbrak een beetje aan precisie en geluk. De beide keepsters Veerle en Lizzy hadden in ieder geval nauwelijks wat te doen.
Toen was daar het eindsignaal. De eerste winstpartij was binnen. De meiden vierden het als een kampioenschap. Dit pakken ze ons niet meer af. En het smaakt naar meer!

Frank Breshamer (leider E8M)
Sportclub Deventer E8M