E-meiden bezoeken oefeninterland Oranjeleeuwinnen

Zaterdag 7 februari was het zover, de oranjeleeuwinnen speelden een oefeninterland tegen Thailand ter voorbereiding op het WK in Canada deze zomer. Tijd dus dat onze E-meiden (ME1 en E7M) hun voorbeelden eens van dichtbij zouden kunnen bekijken. De wedstrijd werd gespeeld in het Heracles stadion in Almelo, dus lekker dichtbij. Beide teams verzamelden aan het einde van de middag (bij elkaar 21 supporters).

Door de parkeerchaos bij het stadion misten we helaas het volkslied, maar bij binnenkomst werden de meiden gelijk al gegrepen door het voetbal en de fantastische sfeer. Het Nederlandse team was niet gelijk gestart in de sterkste samenstelling (sterspeelster Vivianne Miedema startte op de bank). Ondanks dat werd Thailand vastgezet op eigen helft en was het wachten op het eerste doelpunt. En ja hoor, na 15 minuten spelen werd de 1ste goal gemaakt en snel daarna stond het al 2-0. Iedereen ging uit zijn dak. Na de 2 doelpunten deed Oranje het een beetje rustiger aan en kreeg Thailand zowaar wat kleine kansjes. In de tweede helft kwamen de echte sterren in het veld en werd het al snel prijs schieten. Na elk doelpunt werd de groep steeds enthousiaster en Lizzy en Robyn gingen zelfs met de Oranje vlag onderaan het veld langs de tribune rennen. De eindstand werd 7-0. Deze zevenklapper is een hele goede eerste stap richting het WK in Canada.
Voor onze meiden kwam eigenlijk nog het leukste: handtekeningen verzamelen. 5 minuten voor tijd stond iedereen al langs het veld te wachten op hun kans. En het wachten werd uiteindelijk beloond. We kwamen misschien iets te laat in het stadion, we waren ook als laatste uit het stadion.
Kortom een hele mooie avond die zeker een vervolg zal gaan krijgen.
Enne misschien lopen er over 10 jaar wel een paar van onze groep in een Oranjeshirt voor een uitverkocht stadion tegen een balletje te trappen… (hard trainen dus ME1 en E7M!).