D6 Kampioen

NAMENS HET BESTUUR EN ALLE LEDEN VAN SPORTCLUB DEVENTER FELICITEREN WE TRAINER/ELFTALLEIDER ED VAN BEEK EN ALLE SPELERS VAN D6 MET HET BEHAALDE KAMPIOENSCHAP. HIERONDER HET VERSLAG VAN DE KAMPIOENSWEDSTRIJD OP 30 APRIL 2016
image
Wat een geweldig mooie dag was het vandaag. met een als leeuwen bevochten, maar zonder meer verdiende, 1-2 zeg uit bij FC RDC D3 haalden onze helden het kampioenschap van de 5e klasse 18 binnen.

Een verdiend kampioenschap want met uitzondering van na de tweede wedstrijd hebben we de ranglijst alle competitieronden aangevoerd. En we kunnen trots naar de ranglijst kijken: 31 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 50 voor en maar 9 tegen.

Daarmee is ook meteen duidelijk waar we deze titel verdiend hebben. Met een zeer gedegen en betrouwbare verdediging geholpen door een sterk middenveld. En laten we ook onze goede en betrouwbare goalie, Petros, niet vergeten.

Maar je wordt kampioen door er elke wedstrijd tenminste één meer in te schieten dan je tegenstander. En ook dat hebben we gedaan. Met als misschien wel belangrijkste goal van het seizoen het doelpunt van Ran één minuut voor tijd tegen Columbia D4 afgelopen maandag, waardoor we de titelkansen in eigen hand hielden.

Maar bovenal zijn we kampioen geworden omdat we een hecht team hadden met jongens die voor elkaar gingen en die er bovendien ongelofelijk veel lol in hadden. Vandaag moest echter eerst nog wel de laatste horde genomen worden.

Vanaf het eerste moment hadden we het initiatief in de wedstrijd alhoewel we niet echt top speelden. Ondanks dat we een handjevol doelkansen kregen, gingen we toch met 0-0 de rust in. FC RDC was nooit echt gevaarlijk met uitzondering van een paar corners.

Vol vertrouwen gingen we de tweede helft in. Ons ‘track record’ gaf de jongens dat vertrouwen. In alle voorgaande wedstrijden hadden we de tweede helft ‘gewonnen’. En zo ook vandaag.

We zetten FC RDC meteen onder druk en dat resulteerde na 15 minuten in de 1-0 door Bram. Maar FC RDC rechtte de schouders en toonde veerkracht. Een foutje in de verdediging leverde een vrije doortocht voor de spits van onze tegenstander op. Petros redde het schot nog op fabelachtige wijze, maar de rebound kwam voor een speler van RDC terecht en die wist er wel raad mee, 1-1.

Toen braken 10 zeer spannende minuten aan. RDC zette aan, maar daardoor kregen wij ook wat meer ruimte. Met een supersnelle counter werd RDC uit positie gespeeld en met een schot vanaf de hoek van de zestien meter zette Ran ons opnieuw op voorsprong.

En daarmee was de strijd gestreden en de titel voor ons. We speelden de laatste minuten rustig uit, de scheidsrechter floot voor de laatste maal en toen was het tijd voor feest

De competitie zit er op. het was in één woord FANTASTISCH.

Boys, Jacco en iedereen die de D6 een warm hart toe droeg en draagt ‘gefeliciteerd’ en ‘dankjewel’.

Greetz Ed van Beek (trainer en leider D6)