Bekersucces E1

Het E1 team van Sportclub Deventer leverde zaterdag 24 oktober een aansprekende prestatie door in de beker VV Vorden E1 met 5-2 uit te schakelen. Dat mag gerust een bekersucces worden genoemd, omdat de tegenstander uitkomt in de Hoofdklasse.

Voor de spelers van de E1 was het spelen tegen een hoofdklasser een aardige testcase, omdat dit team de ambitie heeft om na de winter ook uit te komen in de Hoofdklasse. Die kans is zeker aanwezig, omdat Sportclub Deventer E1 op dit moment in de najaarscompetitie van de 1e klasse ongeslagen koploper is. Als de aanval van naaste concurrent Helios (ook nog ongeslagen) op de koppositie in een treffen tussen beide teams komende zaterdag 31 oktober wordt afgeslagen, kan de titel SCD E1 bijna niet meer ontgaan. En is een promotie naar de Hoofdklasse een feit.
E1 (1024x683)
Dat zou een geweldige prestatie zijn van dit team, omdat vrijwel dezelfde spelers als E3 vorig jaar nog uitkwamen in de 3e klasse! In een jaar tijd stoomde het ploegje van trainer/coach Jilco Duindam en teammangaer Meindert Pesman via een kampioenschap in de 3e klasse vorig najaar en een 2e plaats in de 2e klasse dit voorjaar door naar de 1e klasse. En ook daar gaat het dus crescendo.

Terug naar de bekerwedstrijd tegen Vorden, waar al wekenlang door de spelers naar uit werd gekeken. De jongens waren er zeer op gebrand om te laten zien dat ze ook kunnen voetballen tegen een ‘grote’ tegenstander. Vanaf de eerste minuut vlogen onze roodwitten er op en werd hoofdklasser Vorden overrompeld door onze spelopvatting: in balbezit via vlotte aanvalscombinaties zo snel mogelijk voor het doel van de tegenstander zien te komen om daar vervolgens zonder aarzelen toe te slaan. Voordat Vorden was bekomen van de schrik, stond het 2-0 door twee gerichte schoten van Fin Duindam.

Halverwege de eerste helft kreeg Vorden meer grip op ons spel en was het voor Sportclub Deventer zaak om de verdediging goed gesloten te houden. Dat lukte goed, en door druk te zetten op de tegenstander als die in balbezit was, wisten de jongens de controle te houden. Tijdens de rust werd er op gewezen dat het er in de tweede helft op aan zou komen om niet te verslappen, op de huid van de tegenstander te blijven zitten en waar mogelijk een snelle tegenaanval te plaatsen. Die taktiek pakten de jongens goed op en werd via een zeer fraaie goal van Mehmet zelfs een 3-0 voorsprong verkregen.

Het moet gezegd worden dat Vorden daarna het betere van het spel had en via verzorgde combinaties Sportclub Deventer E1 steeds verder in het nauw dreef. Maar de verdediging hield onder aanvoering van doelman Sybren Sick en aanvoerder Bram Voortman manmoedig en onverzettelijk stand. Tweemaal moest E1 buigen onder de steeds zwaardere druk (3-1 en 4-2), maar daar stond tegenover dat Mehmet (4-1) en Eduardo (5-2) ook voor Deventer het net wisten te vinden, zodat de winst uiteindelijk met ruime cijfers over de streep werd getrokken. Dat was verdiend, ook al hadden we over een beetje geluk niet te klagen omdat Vorden een paar grote scoringskansen niet wist te verzilveren.

De jongens van E1 kijken nu al uit naar de volgende bekertegenstander. Hopelijk een nog grotere tegenstander, want dit team heeft de grenzen van zijn kunnen nog lang niet bereikt.

Bij de E1 spelen: Sybren Sick, Valentijn Pesman, Bram Voortman, Abel Roelofs, Fin Duindam, Sjoerd de Jong, Liam Patiasina, Eduardo Esteban en Mehmet Uzun.