Bekersucces D1

De D1 van Sportclub Deventer heeft wederom een succes behaald. Na het kampioenschap van het VTT toernooi district Oost-Nederland gaat de D1 door naar de volgende bekerronde. Eind augustus werden de 3 poulewedstrijden reeds gewonnen door zeges op Nunspeet D1 (4-0), Schalkhaar D2 (7-1) en WHC D1 (4-0), nu moesten we op donderdagavond 29 oktober in de 1e ronde aantreden tegen Columbia D1 in Apeldoorn.

D1 (1024x681)

Columbia D1 komt ook uit in de 1e klasse en we wisten dat het een goede ploeg is, we waren dus gewaarschuwd. 2 lange jongens zorgden voor veel gevaar bij Columbia, hun spits was zelfs 2x zo groot als onze kleinste speler. Toch zaten wij het 1e kwartier beter in de wedstrijd en we kwamen via Tijn op 0-1 (we speelden uit, wist u nog?). Daarna nam Columbia het heft in handen en ze kwamen op 1-1 wat verdiend was gezien het spel. Voor rust kwamen we nog goed weg dankzij de paal, missers van Columbia en goed verdedigend werk van o.a. Michelle. De 2e helft ging gelijk op en bij een gelijke stand moesten er meteen penalty’s genomen worden. Tijn had blijkbaar geen zin in penalty’s want 5 minuten voor tijd maakte hij de 1-2. Nog enkele goede reddingen van Jelle in de laatste minuten en de winst was een feit. Een mooie overwinning in een leuke gelijkopgaande wedstrijd, onder leiding van een goed fluitende KNVB-scheidsrechter, leverde ons uiteindelijk de volgende ronde op. In de 2e ronde van de beker spelen we op zaterdag 12 december uit tegen Heino D1.