Basis module Jeugdvoetbaltrainer KNVB voor Sportclub Deventer van start

Aanstaande vrijdag 20 januari gaat de basismodule Jeugdvoetbaltrainer (JVTC) voor onze trainers D/E/F van start.

Een van de onderdelen uit het technisch beleidsplan van Sportclub Deventer zoals het bestuur dat begin van dit seizoen heeft vastgesteld is de opleiding van ons jeugdkader. We hebben samen met de KNVB een opleiding voor onze trainers georganiseerd. Dit wordt een training bij ons op het complex, met alleen Sportclub Deventer trainers. De cursus bestaat uit 5 momenten (2 a 3 uur) tijdens dit voorjaar. We gaan bezig met trainingen en we doen een module coaching. Aan het eind van de cursus krijgen de deelnemers een KNVB certificaat uitgereikt. Er hebben zich maar liefst 19 trainers aangemeld, dus daar zijn we als club zeer blij mee!

Daarnaast wil de Technische Commissie Jeugd aan het eind van de cursus een leidraad voor trainers klaar hebben, zodat jeugdtrainers meer ondersteuning krijgen bij de start van hun trainersloopbaan. Dit in lijn met de uitgangspunten van het technisch beleidsplan dat wij een vereniging willen zijn waar zowel selectie als niet selectie voetballertjes zich optimaal kunnen ontwikkelen maar bovenal dat kinderen die voetballen bij Sportclub Deventer plezier hebben.

Namens de Technische Commissie Jeugd.