6e winst op rij voor Sportclub Deventer 1

Sportclub Deventer heeft op tweede paasdag de lastige thuiswedstrijd tegen SV Twello met 3-0 gewonnen. Op een aantal behoorlijke kansen in het begin na, bleef het verder rustig in de buurt van de uitstekend keepende tweede doelman Michel Voortman. Door de winst houdt Sportclub de druk op koploper Davo.

In het begin van de wedstrijd was het redelijk aftasten voor Sportclub Deventer. SV Twello liet zich inzakken en probeerde er met de lange bal over het centrum in de counter uit te komen. De fysiek sterke spits won enkele duels en kon zijn maatjes aan de zijkanten bereiken, waardoor er een aantal goede kansen werd afgedwongen. Gelukkig was Voortman scherp en wist zeker drie grote één op één kansen te pareren. De bezoekers wisten ook via hoekschoppen gevaar te stichten, maar vonden steeds doelman Voortman op hun weg.

Doorgebroken
Hiertegenover wist Sportclub verzorgd te voetballen, de bal werd echter iets te lang achterin gehouden, waardoor aanvallen spaarzaam waren. Toch werden uit deze aanvallen ook enkele grote kansen gecreëerd. Spits Elvis Selimovic werd twee keer onreglementair gestuit door de verdediging, echter weigerde de leidsman de bal op stip te leggen en legde hij de bal wel een keer buiten ‘de zestien’. Daar waar Selimovic doorgebroken alleen op de doelman af zou gaan…

De vrije trap eindigde in de muur. Toen na ruim een half uur spelen ook Dillen Kornet een tikje in ‘de zestien’ kreeg legde de scheidsrechter de bal wel op de penaltystip. Selimovic faalde niet, 1-0. Vlak voor de rust wist Sportclub Deventer vroeg druk te zetten en de bal te veroveren. Vanaf de rechterkant werd de bal via Selimovic en Martin Kok tot aan Kornet bezorgd; hij kon de 2-0 binnen werken.

Gebroken
Na de rust bleef Sportclub de betere ploeg en wist het achterin de pot goed dicht te houden. Er waren nog een paar kleine mogelijkheden te noteren, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers uit Twello niet. Toen Danny Nap na een mooie aanval de bal hard en laag voor kon brengen, was het wederom Kornet die scoorde. Hij kwam goed voor zijn man en rondde beheerst af, 3-0. Vanaf dat moment was SV Twello gebroken en werd het duel simpel uitgespeeld door Sportclub Deventer.

Een goede degelijke overwinning en zo blijft de jacht op koploper Davo onverminderd doorgaan. Ook zij wisten hun wedstrijd te winnen en zijn aan een zeer sterke reeks bezig. Zondag a.s. ontvangt Sportclub Deventer laagvlieger Gorssel. De heenwedstrijd werd echter zeer onplezierig met 3-2 verloren. Komt allen kijken of Sportclub ook de zevende wedstrijd op rij in winst kan omzetten.

Competitie 5H: Sportclub Deventer – SV Twello 3-0 (2-0)
Doelpunten Sportclub: Elvis Selimovic, Dillen Kornet (2)

Verslag DeventerVoetbal.nl