35+ en 45+ voetbal bij Sportclub Deventer

Vanuit het Deventer Sportbedrijf wordt momenteel bij de noordelijke voetbalverenigingen van Deventer de behoefte naar 7-tegen-7 voetbal geínventariseerd. De eerste gesprekken met de betreffende verenigingen binnen Deventer Noord hebben inmiddels plaatsgevonden. Sportclub Deventer is benieuwd naar de behoefte aan 7-tegen-7 voetbal. 7-7 voetbal is een initiatief van de KNVB waarbij men op halve velden speelt, met 7 tegen 7. Diverse spelregels zijn (door de KNVB) aangepast zodat men plezierig kan voetballen tegen leeftijdsgenoten.

Welke vereniging heeft er niet mee te maken? Voetballers van 35+ en 45+ dit het plezier in het voetbalspel verliezen, hetzij door het papa worden en ook tijd aan hun gezin willen besteden, hetzij dat men conditioneel niet meer kan of wil opboksen tegen de hele jongere generatie, sociaal druk zijn, niet ver willen reizen voor een potje voetbal, etc. Men zegt het lidmaatschap op van de vereniging en je ziet de heren van 35+ en 45+ minder op de voetbalvelden omdat men de ‘binding’ middels de voetbalsport niet meer heeft. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die 15 jaar jonger zijn, hoort dus tot de verleden tijd. Zo kan iedereen die mee wil doen (35+ en 45+) weer plezier (her)beleven aan de voetbalsport.

Geinteresseerd? Vul dan de enquête in op http://www.surveymonkey.com/s/SWHVR8H

Heeft u vragen/opmerkingen/tips mail dan naar b.winkels@xs4all.nl