2x succes voor de D1

Sportclub Deventer D1 door naar kwartfinale beker
Zaterdag 19 december j.l. moest de D1 de uitwedstrijd spelen tegen Heino D1 in de 2e ronde van het Zwaluwen jeugdbekertoernooi. Heino D1 komt ook uit in de 1e klasse en was dus een gelijkwaardige tegenstander. Vlak voor de wedstrijd hadden we nog een videoboodschap voor de spelers van Dennis Demmers die ze succes wenste voor deze bekerwedstrijd. De eerste 5 minuten was de wedstrijd aardig in balans maar daarna namen wij het heft in handen. Door een uitbraak kwamen we in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong via Stef Hagen. In de 13e minuut was het Tijn Vegelin die de 2-0 binnenschoot en dit was tevens de ruststand. In de rust hebben de trainers de jongens voorgehouden dat ze er nog niet waren en dat ze op dezelfde manier verder moesten voetballen; druk zetten op de tegenstander om de bal te veroveren en zelf vanuit balbezit proberen het spel te maken. Dit lukte ook aardig waardoor we behoorlijk wat kansen kregen de 2e helft, vooral Tijn Vegelin was lekker op dreef. Na een mooie actie gaf Tijn Vegelin de bal op Nigel Jongsma maar die schoot helaas op de paal. Na een mooie pass van Stan Berends maakte Tijn Vegelin uiteindelijk toch de 3-0 voor Sportclub. Het laatste kwartier van de wedstrijd ging Heino 1 op 1 spelen waardoor er toch wat meer druk op de goal van Jelle Geenen kwam en dit resulteerde in de 1-3 in de 49e minuut. Met nog 10 minuten te spelen kozen we toch voor zekerheid door Stef Hagen op de extra spits van Heino te zetten als verdediger en Jaimy Souilljee als laatste man te posteren. Hierdoor gaven we niets meer weg en werd het verdiend een 3-1 overwinning voor Sportclub Deventer. We zitten nu bij de laatste 8 teams, een mooie prestatie.
De selectie D1 bestaat uit de volgende spelers; Stef Hagen, Tijn Vegelin, Seb Moody, Stan Berends, Michelle Beeren, Jamie Souilljee, Roelof Wiebing, Huub van Leeuwen, Aaron van der Vegt, Jelle Geenen, Nigel Jongsma, Dexter Verdonk, Montana Maatman, Sofian Jabir.
Trainers Leo van der Vegt en Sander Jongsma.

D1 (1024x681)

Sportclub Deventer D1 wint het Deventer Pupillenzaalvoetbaltoernooi

Zaterdag 2 januari werd in de zaal van Schalkhaar het Deventer Pupillenzaalvoetbaltoernooi gehouden voor D1-teams. In 2 poules speelden teams van Schalkhaar D1, Diepenveen D1, Colmschate D1, Helios D1 en Sportclub Deventer D1 tegen elkaar. In beide poules wist Sportclub Deventer D1 te winnen van de genoemde tegenstanders. In poule D1 werd gelijk gespeeld tegen Colmschate en gewonnen van Diepenveen, Schalkhaar en Helios. In Poule D2 werden alle wedstrijden gewonnen van Colmschate, Diepenveen, Schalkhaar en Helios. Doelsaldo 13 voor en 2 tegen.
Doelpuntenmakers Sportclub Deventer D1: Nigel Jongsma 5x, Huub van Leeuwe 2x, Stef Hagen 2x, Tijn Vegelin 2x, Stan Berends 1x, Dexter Verdonk 1x
De teams van Sportclub Deventer D1 bestonden uit de volgende spelers; Team 1: Jelle Geenen, Stef Hagen, Stan Berends, Aaron van der Vegt, Nigel Jongsma, Montana Maatman en Sofian Jabir. Team 2: Jelle Geenen, Seb Moody, Dexter Verdonk, Roelof Wiebing, Huub van Leeuwe, Tijn Vegelin.
Trainers Leo van der Vegt en Sander Jongsma.